avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate Clear

Activitate Clear

Intr-o situatie mai putin obisnuita se cauta solutii:
Persoana de sex masculin in varsta de 47 ani, bolnav mintal irecuperabil.
Pana de curand acesta avea ca tutore pe mama sa decedata de curand, in urma a ramas cu alti 3 frati dintre care 1 in tara si 2 in strainatate.
Unul din fratii din strainatate si-a aratat intentia de a deveni tutorele bolnavului, a depus prin avocat la judecatorie dosarul, a venit nr de inregistrare si informare precum ca in urmatoarele 25 zile bolnavul sa depuna intampinare.
Conform legii, bolnavul a fost protejat taindui-se drepturile banesti (asadar pana la desemnarea unui tutore care poate dura si cateva luni bolnavul NU are drepturi banesti).
Problema este ca aceasta situatie se rezolva cu viteza melcului de catre autoritatile din romania.
Intrebare:
In conditiile in care bolnavul are interdictie (nu are drept sa decida/semneze,etc), exista dosar la judecatorile pe rol in privinta tutelei, fratele din tara NU poate asigura bolnavului ceea ce i este necesar nici fizic, nici financiar.
Este posibil ca in lipsa unui tutore desemnat de judecatorie ca fratele care a depus cererea de a obtine tutela sa il ia pe bolnav cu el in strainatate unde bolnavul poate dispune de toata ocrotirea necesara atat fizica, psihica cat si financiara, pana cand judecatorul va decide desemnarea efectiva a tutorelui ?
Pentru ca e singura sursa de venit , doresc sa muncesc pentru mine, și de asemenea doresc sa muncesc legal .
* Dupa 16 ani munciți în diverse firme m-am ales cu 8 ani pe cartea de munca. Așadar Total exclus sa mai lucrez vreodată ca și angajat în orice alta firmă.

claudiuvlad a scris:



Clear a scris:

SRL (impozit 1% pe venit sau 16% pe profit)

Cifra de afaceri 2022 : 27 485 lei, cheltuieli : 28.200 lei
.



Daca estimezi ca asa vor sta lucrurile si de aici inainte, de ce sa mai mentii activitatea? Se munceste degeaba.


SRL (impozit 1% pe venit sau 16% pe profit)
Dupa ultimele modificari a codului fiscal aceasta este o problema cu care ma confrunt.
Pe scurt: detin un SRL, cifra de afaceri 2021 - 34.823 lei, Profit: 7.160 lei.
Cifra de afaceri 2022 : 27 485 lei, cheltuieli : 28.200 lei
Initial plateam 3% pe venit, o suma modica dar totusi o suma.
Dupa noile reglementari daca as alege 1% (ca si angajat in propria firma) inseamna undeva la 1200 lei (cas, cass, etc)/luna x 12 luni = 14.400 lei catre stat deci nicio sansa sa aleg varianta aceasta deoarece in conditiile de fata ar trebui sa vin cu bani de acasa pentru a-mi plati darile catre stat pentru un angajat.
Iar daca aleg 16% din profit ar fi 16% practic din nimic, dat fiind ca pe anul in curs sunt deja pe minus.
Care varianta ar fi mai buna ?
In 30 decembrie 2019 am participat la o licitatie pentru inchirierea unui spatiu pe domeniul public, la licitatie s-au prezentat 3 firme una din acestea fiind desemnata castigatoare, aceasta nu a mai semnat ulterior contractul spatiul ramanand disponibil, regulamentul precizeaza ca in cazul in care spatiul ramane disponibil si nu este adjudecat licitatia se reia la un termen ulterior precizat in regulament. Intre timp s-a schimbat legea licitatiilor si nu se mai fac licitatii cu strigare ci doar in plic cu alt regulament , ce se intampla in cazul de mai sus?
Se continua procedurile asa cum au fost si se reia licitatia cu firmele ramase in cursa pt acel spatiu sau se anuleaza tot si se face alta licitatie dupa noua lege?
Dar daca Mama isi face viza de domiciliu in alt stat din UE? poate declara al 2 lea domiciliu in acel stat si poate pleca cu copii fara acordul tatalui ?
Buna ziua, doresc sa aflu un raspuns la urmatoarea situatie:

Parinti divortati, 2 copii, mama are custodia copiilor, tatal are drept de vizita 1 data la 2 saptamani.

Mama vrea sa plece din tara intr-o tara din UE , la munca impreuna cu copii pentru a le oferi un viitor mai bun, tatal refuza categoric sa semneze.

In situatia in care Romania este membra UE , cetatenii Romani sunt cetateni europeni.

Mama poate lua copii cu ea si fara acordul tatalui (precizez aceasta nu refuza dreptul de vizita) !!!
la ultima discutie administratorul mi-a "fluturat" prin fata un statut in care spunea el ca astfel de modificari se fac la sesizarea vecinilor,dar asa fiecare putem spune diverse chestiuni false.
As vrea sa stiu daca pct r , art 17 din normele de aplicare a legii230/2007 care spunea clar ca este vorba de 15 zile pentru ca o persoana sa fie trecuta in acest calcul,mai este valabil si daca ei insista sa continue ii pot reclama la departamentul din primarie care le monitorizeaza teoretic activitatea
Buna ziua,
Administratorul asociatiei m-a intrebat daca sunt doua persoane pentru ca vecinii mei asa i-au spus,i-am explicat ca sunt doar eu in apartament dar sustine ca statutul asociatiei ii permite sa treaca la plata mai multe persoane la sesizarea vecinilor.
I-am explicat ca ei puteau sa vada doar musafiri si din cate stiu legea spune ca pentru a include aceasta persoana la plata taxelor,aceasta trebuie sa stea min 15 zile.
Din cate imi dau seama vor sa incerce sa abuzeze si eventual sa ma pacaleasca sa platesc ,daca se poate.
As vrea sa stiu daca pct r , art 7 din normele de aplicare a legii230/2007 mai este valabil si daca nu rezolv amiabil care ar fi urmatorul pas.
Multumesc anticipat
Am acest cod caen trecut pe certificatul de inregistrare a unei Intreprinderi individuale cu specificatiile urmatoare:
" 8299 - alte activitati de servicii suport pentru intreprinderi n.c.a (Promovarea serviciilor Online) "
Aceasta este descrierea lui negru pe alb pe certificatul de inregistrare (aceasta activitate fiind trecuta ca activitate secundara)
Problema este urmatoarea: Am consultat mai multe site-uri de legislatie, inclusiv ANAF.RO la lista codurilor caen unde nu am gasit nici o descriere detaliata, concreta, si exacta a acestui cod.
Teoretic promovez servicii online oricarei persoane fizice, juridice, cu SRL, pfa, ii, etc ...
Practic fiind la inceput firma am 1 client ce doreste intermedierea unor servicii online pentru achizitia unui site web, am discutat cu clientul avand "S.R.L" doreste sa isi inregistreze pe firma aceste servicii, am fost de acord cu preturile insa problema este urmatoarea: fiind intermediar intr-o prima afacere de acest gen, cum il facturez pe acest client, ce forma si continut trebuie sa aiba contractul ce il voi incheia cu acest client si ce continut trebuie sa aiba factura respectiva ?
Va multumesc anticipat .
Răspuns la discuția Acum imi place acest cantec:
Magda Staicu a scris:

[ link extern ]


acu imi place : [ link extern ]