avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Activitate katherine

Activitate katherine

Buna. Cunoasteti ceva condamnari la CEDO, pt incalcarea art 9 din conventie (Romania/Armenia, in special) ? Din cautarile de pana acum, am gasit foarte putina jurisprudenta. Multumesc.
O persoana a dat o declaratie in cazul unei fapte de vatamare corporala, insa a declarat ca a auzit si vazut ce s a intamplat; de fapt doar auzise; ce a spus ca a vazut era ceea ce stia de la vecin, care intr adevar vazuse. Poate fi incadrata la marturie mincinoasa? Daca da, din moment ce nu s a luat nicio hot judecat, inseamna ca poate fi retrasa fara a suporta vreo consecinta, nu? Multumesc.
Răspuns la discuția dr chiriasilor
Am inteles. Probabil, doar niste camere video pe hol ar rezolva problema. :) Va multumesc.
Discuție dr chiriasilor
Buna ziua.

Am cateva intrebari referitoare la drepturile chiriasilor:

1) Exista vreo posibilitate ca cei cu statut de chiriasi sa ia parte la sedintele organizate de administratorul blocului in contextul in care proprietarul se afla intr-o alta localitate (locuieste acolo in permanenta)?
2) Chiriasii au obligatia sa deschida usa administratorului in orice situatie? Stiu ca poate suna pueril, dar s-a intamplat sa nu ma simt bine si sa nu am chef sa deschid si a inceput sa bata cu pumnii in usa, de parca am fi fost in Vestul Salbatic.
M-am mutat recent la bloc, in regim - chirie si ma confrunt cu o groaza de prejudecati legate de chiriasi: aud ca la mine vin diverse persoane care raman si peste noapte, acesta in situatia in care nu am primit nici macar in vizita vreo persoana, fie ea colega, prieten s.a.m.d.; nu stiu care au fost experientele anterioare cu chiriasii, dar nu mi se pare corect sa fiu victima unor astfel de prejudecati. Mi se pare normal ca, din moment ce avem aceleasi obligatii ca si restul proprietarilor, sa avem si aceleasi drepturi.
3) Va rog sa-mi spuneti unde as putea gasi informatii referitoare la regulamentele care se aplica la nivel de bloc si cui as putea sa ma adresez in caz de neintelegeri cu administratorul blocului? Va multumesc!