avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate ccwork

Activitate ccwork

Buna ziua! Sunt angajat in cadrul unei Case de Cultura. In total suntem 9 angajati (director, contabila, referent..etc) care urmeaza a fi concediati in urma unei dispozitii a consiliului local, conform careia nu mai beneficiem de fondul necesar pentru plata salariala, motivul fiind lipsa fondurilor de la bugetul local. Avem personalitate juridica, fiind infiintati de catre Ministerul Culturii si nu de catre Primarie prin decizie a consiliul local, ca in alte cazuri. Intradevar de cativa ani buni legea asezamintelor culturale ne a subordonat primariei, aceasta avand dreptul sa modifice organigrama si sa stabileasca bugetul. Vor sa ne desfiinteze ca si institutie concediind tot personalul, iar in cadrul primariei sa infiinteze un nou departament cultural cu 2 posturi care se vor ocupa prin concurs. Am cateva intrebari:
1)Din moment ce s a luat o hotarare prin care cosiliul local sustine ca nu exista fonduri pentru continuarea activitatilor si ca acesta este motivul concedierilor, este legal ca apoi sa infiinteze un nou departament cultural? Adica nu am bani dar totusi am!
2)Daca vor exista doua posturi in cadrul noului departament cultural. acestea nu ar trebui ocupate direct de catre cei disponibilizati fara a se mai organiza concurs?
3)Are primaria autoritatea necesara sa desfiinteze ca si institutie Casa de Cultura din moment ce avem personalitate juridica si nu am fost infiintati de ei?
4) Eu ca si angajat pot ramane in continuare in functie chiar daca nu sunt platit? Pot aduce la cunostinta angajatorului ca as putea lucra benevol fara a fi renumerat? Stiu ca suna de aiurea dar astfel ma gandesc ca i am putea impiedica sa creeze acel nou departament cultural in cadrul primariei, din moment ce inca exista o Casa de Cultura!

Va multumesc!
Răspuns la discuția Contract cu o institutie publica
Contractul a fost incheiat in urma unei oferte de colaborare.
Buna ziua. Am urmatoarea problema: am incheiat un contract de prestari servicii mentenanta calculatoare cu o institutie publica (liceu). Contractul este in derulare din data de 1 februarie 2016, s-a prelungit si pe anul 2017 conform clauzelor existente . Conducerea instutiei s-a schimbat la inceputul acestei luni, fapt pentru care noul director vrea sa rezilieze contractul. Mentionez ca nu am nicio mustrare, facturile au fost insotite de proces verbal de predare a lucrarilor efectuate in fiecare luna, pana in prezent aceste facturi fiindu-mi achitate. Contravaloarea contractului este fixa,lunara, nu sunt platit la ora . Practic in decursul unei luni pot fi chemat pentru un numar nelimitat de interventii in cazul unor defectiuni. In afara acestor interventii, conform contractului, o data pe luna, sunt obligat, fara sa fiu solicitatat, sa ma prezint si sa fac mentenanta (devirusari, update-uri, verificari de componente....etc) acestor calculatoare, aceasta fiind si obligatia mea contractuala principala. In momentul de fata se incearca o metoda prin care sa nu mai mi se faca plata, motivul urmand sa fie lipsa interventiilor. Practic, la sfarsit de luna nu o sa mai am niciun proces verbal de predare a lucrarilor efectuate iar factura emisa nemaifiind buna de plata cum sustine Domnul Director . In plus mentenanta obligatorie lunara a fost refuzata fara nicio argumentare, drept pentru care am intocmit o nota de interventie in care am specificat acest aspect.
Intrebarea este: neavand niciun articol in contract care sa precizeze ca plata lunara ar fi conditionata de numarul de interventii si refuzandu mi mentenanta obligatorie care practic face obiectul principal al contractului , este posibil ca la sfarsitul unei luni factura emisa sa nu imi fie platita? Refuzul mentenantei obligatorie nu este o incalcare contractuala? Si daca nu va fi platita cum trebuie sa procedez?
Va multumesc mult!
Buna ziua. Am incheiat un contract de prestari servicii IT cu o unitate de stat, contract ce se afla in desfasurare si care are ca valabilitate sfarsitul acestui an. Azi am primit din partea conducerii unitatii o adresa prin care se solicita o renegociere din punct de vedere financiar a contractului, pe baza contrangerilor bugetare ai a prevederilor legale in vigoare, spun ei. Ce ma nelamureste este faptul ca mi au cerut o oferta de pret pentru existentul contract si in care sa specific: val. cheltuielilor directe, a cheltuielilor indirecte, taxe si impozite aferente, marja de profit, tariful fara tva si cu tva si sa anexez cetificat fiscal provind plata contributiilor sociale, lista cu personalul propus pentru indeplinirea contractului si cv ul acestora......etc. Este legal asa ceva? Aceste cerinte tin de o oferta nou de pret nu de o renegociere, nu ?
Va multumesc!