Mulțumesc frumos, aștept cu interes răspunsul dvs.
Buna ziua, NICO1989, cum a fost corect pana la urma? Sotia mea se afla in aceeasi situatie, vrea sa intre in concediu de risc maternal si nu stim daca va mai beneficia de stimulententul de insertie. Multumesc frumos.
Buna ziua, vreau sa ridic un garaj pt doua masini cu deschidere la un drum national, pt acest lucru imi trebuie si aviz CNAIR. Problema este ca dupa ce am respectat cerinta de a ma retrage cu constructia la 13 ml de la axul drumului , acum imi spun ca nu pot face intrarea direct din drum din motive de siguranta / ca trebuie sa ies cu masina cu fata din garaj ca sa ma pot asigura. Eu nu am regasit nicaieri scrisa aceasta conditie , mi se pare absurd cand mergi cu masina cand iesi din parcari, etc , te asiguri din toate partile, nu inteleg de ce acest impediment. Sper ca cineva sa ma poata ajuta cu o lamurire in acest sens, sau daca s-a mai lovit cineva de aceasta problema cum a rezolvat? Multumesc anticipat pt raspunsuri
Buna seara,
Parintii mei au ridicat o casuta pe un teren de 574 mp in anul 1991 cu autorizatie de constructie. Terenul respectiv era jumatate in proprietatea bunicii si restul de jumatea pe numele urmasilor bunicului si anume tatal meu, sora lui( matusa care nu vorbeste cu noi de ani buni de zile) si bunica. In 1997 tatal meu a murit si bunica in 1998 i-a vandut mamei casa si jumatatea de teren care ii apartinea. In actul de V-C este specificat vanzarea casei si 1/2 din suprafata de 574 metri, nefiind specificat cui ii apartine cealalta jumatate de teren. In anul 2014 mama mi-a facut contract de v-c cu uzufruct in aceleasi conditii ca in 1998, iar eu acum vreau sa construiesc pe teren si ma lovesc de aceasta indiviziune. Cum sa procedez pt a iesi din aceasta indiviziune? Pot invoca uzucapiunea sau cum as putea proceda? Mentionez ca impozitul a fost platit pe tot terenul in intregime de mama mea anual, acel rol la primarie.
Multumesc frumos pt raspunsuri.
Multumesc de raspuns,
Am fost la politie si m-am interesat de dosar, mi-au spus ca a fost trimis mai departe la parchet cu neinceperea urmaririi penale, am fost la parchet si mi-au spus ca inca nu a venit de la politie dosarul.Posibil sa fie inca pe drum?La parchet ce se va mai intampla cu acest dosar?Se vor mai face cercetari?Care este posibilul raspuns din partea parchetului?
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Multumesc de raspuns,
As putea sa completez faptul ca nu mi-a fost retinut permisul de conducere in primul rand si aapoi pot spune ca a fost efectuata o expertiza tehnica a masinii din care a reiesit ca masina este din punct de vedere tehnic este OK.
Inca ceva,urmele de franare au vreo influenta in dosar?am avut in jur de 6-7m de frana din cate imi aduc aminte.
Multumesc pt interesul acordat
Buna ziua.
Am rugamintea sa ma ajutati.
In data de 22.09.2009 am avut ghinionul de a fi implicat intr-un accident soldat cu vatamarea unui om, mai concret am lovit cu masina un batran care incerca sa traverseze strada prin loc nepermis.Drumul era usor in panta si curba,omul mi-a aparut in fata masinii din partea stanga, am franat si am evitat pe cat posibil, dar totusi l-am lovit cu partea dreapta a masinii.Omul a cazut jos, am chemat salvarea si i-am acordat primul ajutor.La spital s-a constatat in urma investigatiilor o rana la cap fara complicatii, fisura costala si fisuri la genunchi si glezna in urma carora i-au pus piciorul in gips.Batranul a fost externat in data de 26.09.2009.In declaratia care a dat-o politiei a spus ca nu depune plangere impotriva mea si ca nu stie daca va merge la IML sa scoata certificat medical.Totusi cei de la politie au intocmit dosar penal de vatamare din culpa pe numele meu.Vreau sa stiu si eu ce urmeaza sa se intample cu acest dosar, ce consecinte pot suporta avand in vedere faptul ca a mentionat ca nu depune plangere in declaratie si ca nu stie daca va scoate certificat medico-legal de zile de ingrijiri.
Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva raspunsuri, nu mai imi gasesc linistea de atunci, numai la acel dosar ma gandesc...