avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune prin uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune prin uzucapiune

Buna seara,

Parintii mei au ridicat o casuta pe un teren de 574 mp in anul 1991 cu autorizatie de constructie. Terenul respectiv era jumatate in proprietatea bunicii si restul de jumatea pe numele urmasilor bunicului si anume tatal meu, sora lui( matusa care nu vorbeste cu noi de ani buni de zile) si bunica. In 1997 tatal meu a murit si bunica in 1998 i-a vandut mamei casa si jumatatea de teren care ii apartinea. In actul de V-C este specificat vanzarea casei si 1/2 din suprafata de 574 metri, nefiind specificat cui ii apartine cealalta jumatate de teren. In anul 2014 mama mi-a facut contract de v-c cu uzufruct in aceleasi conditii ca in 1998, iar eu acum vreau sa construiesc pe teren si ma lovesc de aceasta indiviziune. Cum sa procedez pt a iesi din aceasta indiviziune? Pot invoca uzucapiunea sau cum as putea proceda? Mentionez ca impozitul a fost platit pe tot terenul in intregime de mama mea anual, acel rol la primarie.
Multumesc frumos pt raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2017
OVIDIULUK20, utilizator
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 15:07, 9 Iunie 2017
dvs., dupa moartea tatalui si dezbaterea succesiunii dupa acesta, detineti 3/16 din ce detinea tatal, iar mama dvs. 1/16; dupa vanzarea bunicii catre mama, acesta din urma trebuia sa detina 9/16 iar dvs., in continuare 3/16, amandoua in coproprietate cu matusa care detinea 1/4; dupa vanzarea de la mama catre dvs., aveti 12/16, adica 3/4 iar matusa 1/4; trebuie sa faceti o actiune de iesire din indiviziune si sa o despagubiti pe matusa pentru partea sa; uzucapiunea eu personal nu o vad aplicabila in acest context

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bic bic ce cota mastenesc dintr-o locuinta daca? am calitatea de nepot,iar bunica a decedat,bunicul vrea sa se dea in intretinere la o nepoata,verisoara mea,partea ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire mandrut mandrut Tatal meu si fratele sau au mostenit dupa bunicul o casa si 2 ha de teren. Succesiunea s-a facut in 1998. Casa nu era intabulata. Desi cei doi frati se ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare Miki C Miki C Buna ziua. Bunica mea a murit si bunicul vrea sa faca act de vanzare cumpărate cu fiica lui. Anul trecut am facut succesiunea. În care sunt eu , sora mea, ... (vezi toată discuția)