avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare cumparare

Buna ziua. Bunica mea a murit si bunicul vrea sa faca act de vanzare cumpărate cu fiica lui. Anul trecut am facut succesiunea. În care sunt eu , sora mea, mătușa si bunicul. Poate sa faca act de vanzare cumparare fără să fiu eu si sora mea de acord?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:30, 6 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Inteleg ca bunicii au avut 2 copii: pe mătușa și mama/tatăl dvs.
Bunicii au avut anumite imobile dobandite ca bunuri comune, in timpul casatoriei.
Părintele dvs a decedat înaintea bunicii, s-a dezbătut mostenirea pe jumătatea bunicii din bunuri și pe această jumătate ati ramas: bunicul (4/16), mătușa (6/16), dvs(3/16) si sora (3/16).
Bunicul are 4/16 din jumătatea bunicii, adică 4/32, la care se adaugă cota lui de 1/2 din bunuri. In final rezultă 20/32.
Simplificat 5/8.
Bunicul poate dispune după cum dorește de cota lui de 5/8. O poate vinde, o poate dona, o poate transmite in schimbul întreținerii, fără a avea nevoie de acordul dvs.
După cum și dvs puteti dispune de cota de 3/16.
Însă, atât timp cât nu s-a făcut ieșirea din indiviziune (partajul), nimeni nu poate înstrăina întregul bun, fără acordul celorlalți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune donatie EmaG EmaG Buna ziua! Am o intrebare.Daca sotul meu e unic mostenitor din partea tatalui iar dupa decesul parintelui imparte masa succesorala cu mama lui,e posibil ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire bic bic ce cota mastenesc dintr-o locuinta daca? am calitatea de nepot,iar bunica a decedat,bunicul vrea sa se dea in intretinere la o nepoata,verisoara mea,partea ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune simocris1 simocris1 acum 16 ani in urma decesului unchiului sotului meu ,matusa a primit in urma succesiunii 5/8 din terenul intravilan si din casa. Sotul meu are testament ... (vezi toată discuția)