Multumesc pentru raspuns!Situatia este insa putin mai complicata,in sensul ca celalalt asociat refuza sa semneze hotararea AGA fara a avea motive intemeiate.. M-ar interesa cum pot renunta in mod unilateral la functia de administrator.
Buna ziua!
As dori sa-mi precizati cum poate sa renunte un asociat(30% parti sociale) intr-un SRL la functia de administrator in mod unilateral.Numirea in functia de administrator s-a facut acum 5 ani,in urma unei Mentiuni la R.C. bazata pe Hotararea AGA.
Care sunt pasii ce trebuie urmati?
Buna ziua!
As dori sa stiu daca un SRL sau o II poate deschide o terasa sezoniera pe un teren aflat la baza unui deal.Terenul este extravilan.
Daca acest lucru este posibil,este nevoie de autorizatie de constructie? Mentionez ca terasa se doreste a fi construita numai din lemn,fara fundatie-practic doar un mic bar si cateva mese folosindu-se o parte din vegetatia existenta(terenul este in propietate).E necesara obtinerea tuturor celorlalte autorizatii si avize ca in cazul unei terase normale?
Multumesc!
Buna ziua!
Un SRL a inchiriat un teren de la un propietar care este si asociat in cadrul SRL ului.
Pe acest teren trece o conducta de gaze.Societatea doreste realizarea unor investitii pe acest teren,inclusiv ridicarea unei constructii.Cf. legislatiei in vigoare am inteles ca pe acel teren nu se poate construi la o distanta mai mica de 50m.Cum poate fi despagubita societatea de catre propietarul conductei(il poate da in judecata?)?In ce mod se reglementeaza accesul la conducta de gaze(eventuale lucrari) si chiriasul terenului?