avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Renuntare unilaterala administrator srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Renuntare unilaterala administrator srl

Buna ziua!
As dori sa-mi precizati cum poate sa renunte un asociat(30% parti sociale) intr-un SRL la functia de administrator in mod unilateral.Numirea in functia de administrator s-a facut acum 5 ani,in urma unei Mentiuni la R.C. bazata pe Hotararea AGA.
Care sunt pasii ce trebuie urmati?
Cel mai recent răspuns: vali2000 , utilizator 11:34, 28 Iulie 2013
In mod simetric numirii dv in functia de administrator:

Hotararea AGa ptr revocarea/renuntarea dv din functia de administrator si numirea altuia.
Inscrierea mentiunilor la registrul comertului privind numirea noului administrator.

Multumesc pentru raspuns!Situatia este insa putin mai complicata,in sensul ca celalalt asociat refuza sa semneze hotararea AGA fara a avea motive intemeiate.. M-ar interesa cum pot renunta in mod unilateral la functia de administrator.
Dar cand expira mandatul dv?

Vedeti daca actul constitutiv prevede ca administrtorul poate convoca AGA cu obiectivul renuntare administrator si numirea altuia.
Daca nu, notificati celalat asociat precizand intentia dv de a renunta la mandat(mandatul inceteaza prin renuntarea mandatarului).
Renuntarea dv la mandat notificati-o si Registrului Comertului.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator condorvb condorvb Care este procedura demisiei unui administrator intr-o societate SRL precum si rezilierea acestei functii in cazul in care actionarii nu sint de acord cu ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator srl Catalin1313 Catalin1313 Cum poate un administrator de SRL sa renunte la functie in cazul in care nu mai doreste sa aiba aceasta functie si asociatii refuza sa-l schimbe? Va ... (vezi toată discuția)
Administratorul daca vrea sa iasa din firma iubestedariarta iubestedariarta administratorul daca vrea sa iasa din firma ce demersuri trebuie sa faca? (vezi toată discuția)