avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Activitate anca1405

Activitate anca1405

Răspuns la discuția Supendare permis -radar
Va multumesc mult pentru raspuns! .
Buna ziua ,
Ma poate ajuta cineva cu pasii care trebuie urmati pentru a contesta o amendade circulatie si inclusiv suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 zile ?zilele trecute am fost oprit de un agent de circulatie care spune ca as fi avut viteza de 122 km/h in raza unei localitati unde limita este 70 km/h !Excluzand faptul ca nu cred ca am avut viteza respectiva , politistului i-a fost comunicata viteza aceasta prin statie !Fiind foarte multe masini pe tronsonul de drum repectiv , ma gandesc serios ca aceasta nu era viteza masinii care o conduceam eu. Astfel stiu ca trebuie sa depun contestatie la Tribunalul in raza careia s-a intmplat incidentul , sa solicit cerere pentru a-mi recupera permisul si sa recuperez permisul .
Intrebarea mea este : exista un termen de solutionare a contestatiei de catre Tribunal ( si care ar fi numarul de zile ) ?ce urmeaza dupa acesta : voi fi instiintat prin vreo hartie cand este sedinta de la Tribunal ?ar trebui sa apelez la un avocat sau as putea sa ma reprezint singur ? pot depune apelul in termen de cate zile ?Va multumesc mult !
Bună ziua!
As dori sa deschid o firma de transport persoane (dus muncitorii la lucru și înapoi), momentan fără alte implicații! Oare știți cum s-ar hjmi acest tip de traseu și de ce acte as avea nevoie de la ARR? Va mulțumesc mult pentru răspunsuri!!!!
Buna ziua ,

Am ajuns din nou in fata unei probleme care necesita ajutor.In urma cu cativa ani cumnatul meu ,si- a cumparat un scuter (mai mic de 49 cm)si la inregistrat la primarie , acordandu-i-se un mic talon negru si placute de inmatriculare galbene .Dupa un timp cumnatul l-a vandut asa , fara a radia mijlocul de la primarie .A plecat in strainatate , iar noi observam cum an de an achitam impozit pentru un mijloc care nu il mai detinem de mult timp.La cautarea persoenai catre care a fost vandut scuterul acesta spune ca nu il mai are de foarte mult timp!La primarie ni s-a spus ca va trebui sa se achite impozit toata viata in cazul in care nu se inapoiaza plactele de inmatriculare .
Intrebarea mea este daca exista cumva vreo alata portita prin care sa scoatem acest mijlloc din evidenta primariei ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspuns la discuția cumparare teren neconformitate
multumesc mult!!!cred ca ar fi mult mai usor sa intrebam inainte sa facem decat sa tratam dupa aceea.Multumesc pentru sfat!!!Va doresc o zi buna!!!
Buna ziua!
As avea o foarte mare problema!!!In urma cu 2 ani am cumprarat un teren de la un unchi,incheiat cu contract de mana la primarie ,cu martori(fara contract la notar sau avocat intrucat nu am stiut ca trebuie si asta).Intre timp persoana de la care am cumparat terenul a decedat ,iar unul din copii ,dupa cum este normal revendica terenul.Este logic intrucat contractul de mana este nul.Oare ce putem sa facem in continuare,intrucat in orice moment terenul ne poate fi luat ,fara nici un preaviz.Acum am intrat si eu pe firul acestei povesti si m-am gandit ca prima solutie sa ma duc la un avocat si in baza contractului de mana sa le facem copiilor mostenitori o oferta de conciliere astfel:sa le platim cota parte din suma platita initial cu contract de mana si sa speram ca accepta oferta ,alfel si suma platita initial o vom pierde.Oare exista alta varianta?Va multumesc anticipat pentru sfat!!!
Răspuns la discuția firma recuperare creante
Multumesc pentru raspuns!Pentru asta trebuie sa le fac o adresa sau o notificare?
Răspuns la discuția firma recuperare creante
si acea factura nu trebuie facuta de furnizor?in baza a ce platesc?nu am numar de contract,nimic semnat cu ei!!exista vreun temei legal ca firma respectiva sa imi solicite bani?

Buna ziua!
As dori sa intreb ce se poate face in urmatoarea situatie.Mama a avut de achitat o factura catre furnizor ,care a rezultat din faptul ca acestia din urma nu au inchis abonamentul in luna in care a solicitat ea si au continuat sa ii factureze abonamentul .Nu a achitat factura respectiva ,s-a trimis factura catre o firma de recuperare.Dupa ce am primit notificarea ne-am hotarat ca cel mai bine ar fi sa achite factura catre furnizor,fara a include si sumele celor de la recuperare.Astfel am stins datoria catre furnizor ,insa continua sa vina notificari de plata de la firma de recuperare ,pentru a achita comisionul lor.Am vreo obligatie legala de a achita aceasta suma ,in conditiile in care nu am avut niciodata vreun contract semnat cu acestia?Ce trebuie sa fac in continuare pentru a opri aceste notificari?Va multumesc anticipat pentru raspuns!O seara buna!
Buna ziua!
As dori sa intreb daca stie cineva cat este amenda pentru neinregistrarea unui angajat!Ne referim la ultimele 12 luni de neinregistrare,pentru a putea primi bani pentru copil!!!Va multumesc anticipat!Eventual daca cunoasteti vreo lege....mersi