avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren neconformitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren neconformitate

Buna ziua!
As avea o foarte mare problema!!!In urma cu 2 ani am cumprarat un teren de la un unchi,incheiat cu contract de mana la primarie ,cu martori(fara contract la notar sau avocat intrucat nu am stiut ca trebuie si asta).Intre timp persoana de la care am cumparat terenul a decedat ,iar unul din copii ,dupa cum este normal revendica terenul.Este logic intrucat contractul de mana este nul.Oare ce putem sa facem in continuare,intrucat in orice moment terenul ne poate fi luat ,fara nici un preaviz.Acum am intrat si eu pe firul acestei povesti si m-am gandit ca prima solutie sa ma duc la un avocat si in baza contractului de mana sa le facem copiilor mostenitori o oferta de conciliere astfel:sa le platim cota parte din suma platita initial cu contract de mana si sa speram ca accepta oferta ,alfel si suma platita initial o vom pierde.Oare exista alta varianta?Va multumesc anticipat pentru sfat!!!
Cel mai recent răspuns: anca1405 , utilizator 08:41, 28 Mai 2013
Actul incheiat de dumneavoastra produce efecte juridice, pentru ca poate fi considerat un antecontract de vanzare cumparare. Antecontractul de vanzare cumparare poate fi valorificat si transformat intr-un act de vanzare cumparare in termen de 3 ani.
Conteaza foarte mult ce scrie in chitanta de mana facuta, de aceea va sfatuiesc sa mergeti la un avocat si sa incercati sa-l valorificati in instanta.
In cel mai rau caz, daca nu obtineti terenul, macar primiti inapoi banii platiti, dar cum v-am mai spus singur nu o puteti face, aveti nevoie de avocat.
multumesc mult!!!cred ca ar fi mult mai usor sa intrebam inainte sa facem decat sa tratam dupa aceea.Multumesc pentru sfat!!!Va doresc o zi buna!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare sabat sabat Buna ziua, As dori sa ma puteti consulta intr-o mica problema. Mama mea a incheiat in anul 2000 un antecontract de vanzare cumparare pt un teren din jurul ... (vezi toată discuția)
Cum oblig cumparatorul sa vina la notar pentru incheiere contract de vanzare cumparare atty nagy atty nagy Am vandut un teren cu un imobil in anul 2006,am incheiat un antecontract scris de mana cu martor,dupa care am incheiat un antecontract de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzate-cumparare ContSters79057 ContSters79057 Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare cu o firma pentru un apartament intr-un imobil in stare de proiect.Citez din antecontract: \"subsemnatul ... (vezi toată discuția)