Buna ziua!
As dori sa intreb ce se poate face in urmatoarea situatie.Mama a avut de achitat o factura catre furnizor ,care a rezultat din faptul ca acestia din urma nu au inchis abonamentul in luna in care a solicitat ea si au continuat sa ii factureze abonamentul .Nu a achitat factura respectiva ,s-a trimis factura catre o firma de recuperare.Dupa ce am primit notificarea ne-am hotarat ca cel mai bine ar fi sa achite factura catre furnizor,fara a include si sumele celor de la recuperare.Astfel am stins datoria catre furnizor ,insa continua sa vina notificari de plata de la firma de recuperare ,pentru a achita comisionul lor.Am vreo obligatie legala de a achita aceasta suma ,in conditiile in care nu am avut niciodata vreun contract semnat cu acestia?Ce trebuie sa fac in continuare pentru a opri aceste notificari?Va multumesc anticipat pentru raspuns!O seara buna!
si acea factura nu trebuie facuta de furnizor?in baza a ce platesc?nu am numar de contract,nimic semnat cu ei!!exista vreun temei legal ca firma respectiva sa imi solicite bani?
Dvs platiti in baza contractului cu furnizorul, iar firma de recuperari creante trebuie sa va arate in ce baza solicita sume in contului furnizorului de telefonie.
Aveti de ales intre a le trimite o copie dupa dovada platii si sa le cereti explicatii supra sumei pe care o pretind , fie ii ignorati si daca vor, va actioneaza in judecata