Buna ziua!Ma confrunt cu urmatoarea problema.In urma cu cativa ani mi-am facut un abonament la firma de telefonie.Cu vreo doua luni inainte de incheierea perioadei contractuale,i-am sunat si le-am cerut sa imi inchida abonamentul. Mi-au spus ca mi-l inchid imediat ce se implinesc cei doi ani mentionati in contract.Au trecut cei doi ani,dar ei nu mi-au inchis abonamentul.I-am sunat din nou, mi-au spus ca trebuie sa achit factura pe luna in curs, apoi mi-l inchid.Am achitat,dar ei au continuat sa imi livreze serviciile lor.I-am contactat din nou si mi-au spus din nou ca trebuie sa mai achit inca o factura. Pe scurt, luni intregi, dupa ce contractul mi-a expirat, m-am rugat sa imi inchia abonamentul.De fiecare data ma amanau. Acum,dupa mai bine de un de cand am achitat ultima factura mi-a venit de la o firma de recuperari o factura in care apar datornic la firma de telefonie. Am fost ,, am vorbit cu ei, le-am aratat toate sesizarile pe care le-am facut in perioada cand le-am cerut deconectarea abonamentului, iar ei mi-au spus ca nu figurez cu nicio datorie la ei. Am luat legatura cu firma de recuperari,dar acestia sustin ca sunt obligata sa platesc aceasta suma,intrucat firma de telefonie nu le-a trimis lor nicio instiintare care sa ateste faptul ca eu mi-am achitat toate datoriile fa?a de ei.E legal ceea ce face această firmă de recuperări cu care eu nu am incheiat niciodata niciun contract?E legal ca firma de telefonie sa furnizeze datele mele personale unor astfel de firme?Primesc facturi si telefoane mereu de la aceasta firma care sustine ca s-a produs o greseala la furnizor ,iar ei nu o pot remedia, singura solutie fiind plata facturilor.
Solutia legala este ca dumneavoastra sa comunicati firmei de recuperari a creantelor ca v-ati indeplinit in totalitate obligatiile fata de societatea de telefonie si sa le faceti dovada cu chitantele de plata. Trimiteti toate acestea printr-o scrisoare cu confirmare de primire. In cazul in care va vor actiona in instanta, daca o vor face (este posibil sa isi dea seama ca nu au nici o sansa de castig) dumneavoastra veti face dovada ca v-ati indeplinit obligatiile de plata si chiar ati comunicati societatii de recuperare a creantelor aceste aspecte.
Nu are nici un fel de relevanta ca nu aveti nici un fel de raport contractual cu societatea de recuperare a creantelor, societatea de telefonie are relatii cu aceasta.