avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Activitate cristina_flmn

Activitate cristina_flmn

Răspuns la discuția Exercitarea profesiilor liberale
Buna seara,

Va multumesc pentru detalii .In cazul de fata eu sunt reprezentanta cabinetului, nu e cazul unei angajari.
Dar cum se intampla in cazul medicilor ( ei fiind tot profesie liberala ) care ofera servicii clinicilor private si beneficiarii propriu zis ai serviciilor fiind pacientiii!Cred ca situatia e de fapt cumva similara!
Totusi nicaieri in legislatia noastra nu exista nici o portita pentru intermedierea serviciilor de acest gen?

Multumesc anticipat!
Buna ziua ,

Am tot citit legislatia existenta si imi sunt foarte neclare unele aspecte legislative privind formele de exercitare ale profesiilor liberale , implicit ale profesiei de psiholog ( cabinetul individual de psihologie ).
Pentru a putea fi mai explicita voi incerca sa va descriu in cateva cuvinte problemele de care ma lovesc in mod frecvent.
Incerc sa gasesc o forma legala sau un artificiu prin care o asociatie sa poate oferi printre alte servicii si servicii psihologice contractate de la un cabinet individual de psihologie, practic asociatia sa intermedieze serviciile psihologice dintre cabinetul de psihologie si o persoana juridica. Conform legii 213/2004 serviciile psihologice sunt prestate in mod direct catre beneficiar si nu catre terti.Din cate am inteles o alternativa ar fi incheierea unui contract de participatiune intre asociatie si cabinet iar ulterior la incheierea contractului cu persoana juridica in contract sa fie precizati ambii prestatori( atat asociatia cat si cabinetul).Insa as dori sa stiu daca totusi exista alta forma legala prin care se poate incheia un astfel de contract , fara a fi trecut la prestator si cabinetul.Totodata aceeasi problema o am si in incheiera contractelor cu firmele care ofera servicii medicale care de asemenea nu pot intermedia serviciile psihologice.Nu stiu in ce masura am fost suficient de explicita, dar v-as fi foarte recunoscatoare daca ma ajutati sau eventual imi recomandati un avocat specializat pe astfel de probleme!

Va multumesc anticipat!
Multumesc pentru informatiile oferite!
Răspuns la discuția DESCHIDERE CABINET PSIHOLOGIC
Multumesc!
Răspuns la discuția DESCHIDERE CABINET PSIHOLOGIC
Intr-adevar exista o astfel de lege dar informatiile oferite acolo sunt destul de neclare.
Iti multumesc pentru raspuns.Acest teren nu a fost cumparat de la primarie, doar mi-a fost incredintat si se va face titlu de propietate pe el.Insa sunt obligata ca in termen de 5 ani sa am o autorizatie de constructie si sa si incep constructia efectiv.Problema e ca de acest teren nu voi beneficia eu in mod direct ci fratele si as fi preferat sa ii cedez cumva ca toate actele sa fie pe numele lui.de la primarie mi s-a spus ca ar fi o posibilitate doar dupa ce au fost finalizate actele printr-o cedare prin notariat insa nu erau foarte siguri.So....se poate sau nu?
As dori sa stiu daca pentru terenurile acordate tinerilor sub 35 de ani in în baza Legii nr. 15/2003 exista vreo forma legala prin care titularul, dupa repartizarea terenului ,il poate ceda unei rude de gradul I iar titul de propietate si toate actele inclusiv autorizatia de3 constructie pot fi trecute pe numele celui ce il va primi.
Dupa indelungate cercetari si discutii cu diferite persoane mi-am permis sa vin catre dumneavoastra cu cateva intrebari intrucat informatiile gasite pe site-urile de specialitate nu sunt foarte concludente. Voi incerca sa rezum in cateva fraze nelamuririle avute.Am terminat facultatea de psihologie si un master in psihologie cu cativa ani in urma dar in toata aceasta perioada nu am fost angajata pe o pozitie de psiholog ci am lucrat in resurse umane. In primavara acestu an dupa sustinerea examenelor am reusit sa obtin atestatul de libera practica pentru trei specializari insa in regim de supervizare.Dupa discutiile avute pentru incheierea contractelor de supervizare mi s-a spus ca in momentul de fata intrucat eu nu exercit aceasta profesie si in experienta mea profesionala acumulata pana in prezent titulatura postului meu nu a fost de psiholog, nu pot incheia aceste contracte de supervizare cu nimeni.Singura alternativa primita a fost deschiderea unui cabinet psihologic, schimbarea titulaturii functiei din cadrul conpaniei in care imi desfasor activitatea,din specialist resurse umane in psiholog si ulterior se poate discuta despre un contract de supervizare. Insa din punct de vedere juridic care este forma prin care pot sa deschid un astfel de cabinet in masura in care in aceasta firma nu va exista activitate, ci va exista doar pentru a se incheia aceste contracte in momentul de fata.
Totodata nu am inteles foarte bine daca intai trebuie sa deschid o societate inregistrata fiind la Registrul Comertului ca apoi sa obtin acreditarile de la Colegiul Psihologilor sau este exact invers.In masura in care eu in prezent nu sunt angajata ca psiholog care este forma legala prin care pot incheia contractele de supervizare si prin care pot deschide un cabinet psihologic!
In speranta ca voi primi raspunsurile astepatate, va multumesc anticipat !