avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Exercitarea profesiilor liberale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Exercitarea profesiilor liberale

Buna ziua ,

Am tot citit legislatia existenta si imi sunt foarte neclare unele aspecte legislative privind formele de exercitare ale profesiilor liberale , implicit ale profesiei de psiholog ( cabinetul individual de psihologie ).
Pentru a putea fi mai explicita voi incerca sa va descriu in cateva cuvinte problemele de care ma lovesc in mod frecvent.
Incerc sa gasesc o forma legala sau un artificiu prin care o asociatie sa poate oferi printre alte servicii si servicii psihologice contractate de la un cabinet individual de psihologie, practic asociatia sa intermedieze serviciile psihologice dintre cabinetul de psihologie si o persoana juridica. Conform legii 213/2004 serviciile psihologice sunt prestate in mod direct catre beneficiar si nu catre terti.Din cate am inteles o alternativa ar fi incheierea unui contract de participatiune intre asociatie si cabinet iar ulterior la incheierea contractului cu persoana juridica in contract sa fie precizati ambii prestatori( atat asociatia cat si cabinetul).Insa as dori sa stiu daca totusi exista alta forma legala prin care se poate incheia un astfel de contract , fara a fi trecut la prestator si cabinetul.Totodata aceeasi problema o am si in incheiera contractelor cu firmele care ofera servicii medicale care de asemenea nu pot intermedia serviciile psihologice.Nu stiu in ce masura am fost suficient de explicita, dar v-as fi foarte recunoscatoare daca ma ajutati sau eventual imi recomandati un avocat specializat pe astfel de probleme!

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cristina_flmn , utilizator 19:06, 5 Februarie 2012
V-am trimis mesaj
Buna seara,

Va multumesc pentru detalii .In cazul de fata eu sunt reprezentanta cabinetului, nu e cazul unei angajari.
Dar cum se intampla in cazul medicilor ( ei fiind tot profesie liberala ) care ofera servicii clinicilor private si beneficiarii propriu zis ai serviciilor fiind pacientiii!Cred ca situatia e de fapt cumva similara!
Totusi nicaieri in legislatia noastra nu exista nici o portita pentru intermedierea serviciilor de acest gen?

Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet psihologic live_maz live_maz cum poate fi infiintat si de ce aviza are nevoie sa functioneze un astfel de cabinet? va multumesc (vezi toată discuția)
Diferenta intre profesie liberala si pfa StanciuL StanciuL Buna ziua, sunt psiholog autonom cu drept de libera practica si doresc sa stiu care este diferenta intre profesia liberala (asa cum este profesia de psiholog) ... (vezi toată discuția)
Doresc să deschid un cabinet de psihologie. Maria Sidonia Maria Sidonia Bună seara, Doresc să deschid un cabinet de psihologie și mă gândesc să optez pentru Întreprindere individuală (II) în loc de PFA. Îmi spuneți, ... (vezi toată discuția)