avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale DESCHIDERE CABINET PSIHOLOGIC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

DESCHIDERE CABINET PSIHOLOGIC

Dupa indelungate cercetari si discutii cu diferite persoane mi-am permis sa vin catre dumneavoastra cu cateva intrebari intrucat informatiile gasite pe site-urile de specialitate nu sunt foarte concludente. Voi incerca sa rezum in cateva fraze nelamuririle avute.Am terminat facultatea de psihologie si un master in psihologie cu cativa ani in urma dar in toata aceasta perioada nu am fost angajata pe o pozitie de psiholog ci am lucrat in resurse umane. In primavara acestu an dupa sustinerea examenelor am reusit sa obtin atestatul de libera practica pentru trei specializari insa in regim de supervizare.Dupa discutiile avute pentru incheierea contractelor de supervizare mi s-a spus ca in momentul de fata intrucat eu nu exercit aceasta profesie si in experienta mea profesionala acumulata pana in prezent titulatura postului meu nu a fost de psiholog, nu pot incheia aceste contracte de supervizare cu nimeni.Singura alternativa primita a fost deschiderea unui cabinet psihologic, schimbarea titulaturii functiei din cadrul conpaniei in care imi desfasor activitatea,din specialist resurse umane in psiholog si ulterior se poate discuta despre un contract de supervizare. Insa din punct de vedere juridic care este forma prin care pot sa deschid un astfel de cabinet in masura in care in aceasta firma nu va exista activitate, ci va exista doar pentru a se incheia aceste contracte in momentul de fata.
Totodata nu am inteles foarte bine daca intai trebuie sa deschid o societate inregistrata fiind la Registrul Comertului ca apoi sa obtin acreditarile de la Colegiul Psihologilor sau este exact invers.In masura in care eu in prezent nu sunt angajata ca psiholog care este forma legala prin care pot incheia contractele de supervizare si prin care pot deschide un cabinet psihologic!
In speranta ca voi primi raspunsurile astepatate, va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: cristina_flmn , utilizator 09:14, 30 Octombrie 2009
Aveti o lege care reglementeaza situatia juridica.
De ce nu o studiati?
Acolo gasiti lucruri care va intereseaza.
Este o lege pe care trebuie sa o cunoasteti.
Intr-adevar exista o astfel de lege dar informatiile oferite acolo sunt destul de neclare.
pe www.copsi.ro gasesti toate amanuntele in ceea ce priveste deschiderea unui cabinet de psihologie, banuiesc ca cele 3 specialitati pe care ti-ai luat atestatele sunt: muncii, transporturi si securitate nationala. in ceea ce priveste deshiderea cabineului trebuie sa indeplinesti anumite conditii de spatiu, pt. muncii si transp. trebuie sa detii cel putin 20m/2, trebuie sa detii teste cu licenta , sa faci dovada detinerii aparaturii necesare- la transporturi, oricum mai intii trebuie sa inchei contractele de supervizare, pt. ca le vei depune in dosarul de infiintare al cabinetului, dar tot ce-ti spun eu aici gasesti mai in amanunt pe copsi.iti doresc mult succes.=D>
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduri caen pt inregistrarea psihologi cu contract de munca vali pintea vali pintea vreau sa-mi deschid firma cu prestari servicii medicina muncii. Ma intereseaza ce coduri caen sa folosesc pt a putea angaja psihologi cu contract de munca. si ... (vezi toată discuția)
Pot infiinta un pfa si apoi sa-i suspend activitatea ? dan_mihutiu dan_mihutiu Sotia mea tocmai s-a inscris in Colegiul Psihologilor din Romania. Nu poti profesa in domeniu daca nu esti inscris in colegiu. Problema este ca deocamdata nu ... (vezi toată discuția)
Un cabinet individual de psihologie , de ex, poate sa incheie un contract de bunca cu psihologul care detne cabinetul? ecopreda ecopreda Am urmatoarea speta: Intrun contact cu finatate europeana partenerul ese un cabinet individual de psihiatrie care in baza acordului de parteneriat s-a angajat ... (vezi toată discuția)