avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Activitate tandrei1

Activitate tandrei1

Buna ziua.
unt functionar public - referent, in cadrul unei institutii publice , compartimentul contabilitate si azi am primit decizie de numire si responsabil cu probleme de arhiva institutiei ( in urma disponibilizarii persoanei care era arhivar ) , deci stabilindu-mi si aceste sarcini iar salariul se mentine cel de referent. Intrebare : pot sa indeplinesc pe langa sarcinile de referent contabilitate si sarcinile de responsabil de arhiva pe acelasi salariu, eu neavand cunostinte de arhiva si daca pot contesta acest lucru.
Este corect si normal ca in urma disponibilizarii, toate sarcinile acestei persoane sa-mi fie atribuite numai mie ( deci fac munca pentru 2 persoane ) ?
Buna Ziua !
Sunt absolvent al Univ. Spiru Haret - MFC Manag, ID promotia 2009 si as dori sa stiu daca diplomele sau adeverinte noastre sunt sau nu recunoscute. Ce putem face pentru recunoasterea studiilor ? Vor putea fi anulate de MECI ?
Discuție promovare clasa
Angajat bugetar,referent clasa III, grad superior,treapta I, cu vechime de peste 20 ani, in prezent absolvent al USH-Fac. de Management Financiar-Contabil Bucuresti, ciclul I Bologna de 3 ani, promotia 2006-2009 cu examen de licenta 2009.
INTREBARE :In vederea promovarii in conformitate cu studiile absolvite ( fara sa se puna problema transformarii postului ) va rog sa-mi precizati cum sunt considerate studiile : de scurta durata -SSD sau de lunga durata - S si in ce clasa de salarizare I sau II pot fi promovata.( avand in vedere prev Lg 84/1995 si Lg 288/2004 si lg 188/1999 ).
Va multumesc.
Kyandra a scris:

Absolventii studiilor universitare de licenta (ciclul I Bologna de 3 ani) se incadreaza pe posturi cu studii superioare, dupa ultimele modificari aduse Legii 188/1999 si, pe cale de similitudine si personalului contractual.

Buna ziua !
Am o mare rugaminte : daca cineva, care a absolvit studiile universitare cu licenta de 3 ani in perioada 2008-2009 ( ciclul I Bologna ) si a fost promovat in clasa I , pe studii S nu SSD, rog a-mi trimite si mie raspunsul de la ANAF in acest sens sau niste precizari foarte clare pe text de lege pentru promovare in clasa I S si nu clasa II SSD. Multumesc mult. ( daca nu se poate pe forum rog pe mesaj privat )
Răspuns la discuția promovare functionar public
Multumesc mult pentru raspunsuri tuturor.=D>
Kyandra a scris:

vali.herea a scris:

Normele privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici sunt stabilite prin HG nr 611/2008, modificata prin HG nr 1173/2008 .In aceasta HG, prin art 18 se modifica art 144 astfel :
18. La articolul 144, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 144. — (1) La examenul de promovare in clasa a functionarilor publici pot participa functionarii publici incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, care au absolvit o forma de invatamant superior de lunga durata, studii universitare de licenta sau o forma de invatamant superior de scurta durata, in specialitatea in care isi desfasoara activitatea.”
De asemenea va este de folos, Ordinul ANFP nr 10280/2008, privind Regulamentul cadru de organizare a examenului de promovare in clasa.
In situatia in care lucrati intr-o primarie, conform spuselor dvs, ar trebui sa aveti un salariu de incadrare de 958 lei. Daca ati finalizat studiile universitare si ati obtinut cel putin 240 de credite, veti fi promavata : Consilier I , grad profesional principal, treapta de salarizare 1, cu un salariu de incadrare de 1.111 lei. Daca lucrati in alta institutie, trebuie sa studiati anexele la OG 9/2008. Multa bafta.

Absolut corect! Am chiar in momentul de fata, in lucru, promovarea in clasa a unei colege care a absolvit studii superioare de licenta de 3 ani si raspunsul ANFP a fost clar: va fi incadrata pe functie publica clasa I. In functie de salariul actual, dupa aplicarea procentului de crestere de maxim 20%, se stabileste gradul profesional si treapta de salarizare.

Cum as putea intra si eu in posesia raspunsului pe care il aveti de la ANFP ?; daca l-as avea mi-ar fi de mare folos. Rog urgent.
Cei trei ani absolviti reprezinta 180 credite.
tandrei1 a scris:

Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu examen de licenta (promotia 2006-2009 ) .In vederea promovarii pe post as dori sa stiu cum pot fi incadrata : cu studii superioare de lunga durata sau scurta durata si ce clasa ?

Revin la intrebare : in urma studiilor ( 3 ani cu diploma de licenta ) si acualmente in functia de referent III , superior, I, functionar public, pe post voi fi promovata : pe studii de lunga durata clasa I ( consilier I ) sau pe studii de scurta durata clasa II.???
Stiu ca art, din Lg invatam/1995 privind studiile de scurta durata a fost a abrogat, dar un alt art. in care exista studiile de lunga durata, prevede perioada studiilor de 4-6 ani iar Legea 288/2004 prevede perioada studiilor la Ciclul I Bologna de 3 ani
promovarea , deci va fi pe clasa I sau II si ce treapta ( ROG RASPUNS DE LA UN JURIST CU specificarea articolelor din lege ), avind in vedere ca leg. invat. nu a fost modificata . Cre este temeiul legal si de baza la aceasta promovare ???
Nu se pune problema transformarii postului.
Intrebarea este : promovarea se va face pe studii superioare de lunga durata sau scurta durata si ce clasa ( conf legii ......) ???
Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu examen de licenta (promotia 2006-2009 ) .In vederea promovarii pe post as dori sa stiu cum pot fi incadrata : cu studii superioare de lunga durata sau scurta durata si ce clasa ?