avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Activitate s_mari

Activitate s_mari

Multumesc! Asa inteleg si eu. De asta am fost frapat de acel contract notarial care a fost si inscris in CF.
Uzufruct viager persoana juridica
Am vazut un contract notarial prin care se transmitea dreptul de uzufruct viager asupra unei constructuctii de la un proprietar persoana juridica catre alta persoana juridica. ( inscris si in CF). E corect a se transmite astfel?
Răspuns la discuția salariat si pensionar militar
freeelis a scris:

Asa cum se prevede in Codul fiscal, nu i se va retine c.a.s.

am citit in forum un raspuns contrar al dumneavoastra

www.avocatnet.ro/content/for...
Unui angajat cu contract individual de munca sau ca si functionar public la o primarie , care este concomutent pensionar al sistemului pensiilor militare de stat, i se retine si voreaza contribuţia individuala de asigurări sociale ?

Noul cod fiscal:

Art. 141. - Se exceptează de la plata contribuţiilor de asigurări sociale următoarele venituri:

b) veniturile din salarii şi asimilate salariilor realizate de persoanele fizice asigurate în sisteme proprii de asigurări sociale, precum şi de către persoanele care au calitatea de pensionari ai acestor sisteme, care nu au obligaţia asigurării în sistemul public de pensii, potrivit legii.
Pai tocmai de asta intrebam care e logica. Daca un consilier poate initia un proiect de hotarare pt aprobarea unui SF , odata aprobata HCL se va intocmi acel SF insa solicitarea aprobarii lui efective e la latitudinea primarului care e eficienta si proiectului initiat de consilier?
SF-ul este o documentatie tehnico-economica .
Daca un consilier are voie sa propuna intocmirea unui SF iar dupa intocmire numai primarul poate propune aprobarea , care e logica?
cred ca hotararea consiliului local este ilegala deoarece conf. prev art.36 alin.(3) b) consilioul loca aprobă, în condiţiile legii, la propunerea primarului, înfiinţarea, organizarea şi statul de funcţii ale aparatului de specialitate al primarului, ale instituţiilor şi serviciilor publice de interes local, precum şi reorganizarea şi statul de funcţii ale regiilor autonome de interes local;
un consilier local poate initia un proiect de hotarare privind intocmirea unui studiu de fezabilitate pentru amenajarea unui trotuar, avand in vedere prevederile art.36. alin.(4) lit.d "aprobă, la propunerea primarului, documentaţiile tehnico-economice pentru lucrările de investiţii de interes local, în condiţiile legii;" ?
Răspuns la discuția auditor public intern
un auditor public , functionar public, care a fost numit in functie in 2007 trebuia sa obtine acest certificat?
Un auditor public intern, functionar public, in cat timp de la ocuparea functiei trebuie sa obtina certificatul de atestare a auditorului intern din sectorul public prevazut de Legea 672/2002. Ce se intampla daca nu-l obtine? Va multumesc!