avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer uzufruct viager de la o persoană juridică ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer uzufruct viager de la o persoană juridică la alta

Uzufruct viager persoana juridica
Am vazut un contract notarial prin care se transmitea dreptul de uzufruct viager asupra unei constructuctii de la un proprietar persoana juridica catre alta persoana juridica. ( inscris si in CF). E corect a se transmite astfel?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2022
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: s_mari , utilizator 09:21, 2 Februarie 2022
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Viager!?

Adică pân' or cânta veșnica pomenire a persoanei juridice și-i vor mânca coliva? :)
Ferească!

Uzufructul constituit în favoarea unei persoane juridice poate avea durata de cel mult 30 de ani (art. 708 alin. 2 C. civ)

În rest, da, se poate. Poate fi și constituit (de proprietar) în favoarea unei persoane juridice, după cum rezultă din textul de mai sus, poate fi și cedat (de uzufructuar) către o altă persoană (fizică sau juridică), chiar fără acordul nudului proprietar.

În absenţa unei prevederi contrare, uzufructuarul poate ceda dreptul său unei alte persoane fără acordul nudului proprietar, dispoziţiile în materie de carte funciară fiind aplicabile. (art. 714 alin. 1 C. civ)

Aviz celor care mai întâi semnează și abia apoi întreabă ce o fi ăla uzufruct.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2022
romascanu, moderator
Multumesc! Asa inteleg si eu. De asta am fost frapat de acel contract notarial care a fost si inscris in CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica are uzufruct viager asupra unor proprietăți. se poate cumpăra acest drept? Adrian Jurca Adrian Jurca In ce conditii pot cumpara dreptul de uzufruct viager pe care il are bunica mea asupra unor proprietati? (vezi toată discuția)
Se poate vinde, ipoteca un imobil cu nuda proprietate?! Arsys Arsys Buna, Detin un apartament cumparat de la bunicii mei iar pe contractul de vanzare cumparare este trecut Nuda Proprietate si \\"Noi,vanzatorii, declaram ca ... (vezi toată discuția)
Cesiunea uzufructului Curioasalegii Curioasalegii Buna ziua. As avea 2 intrebari: 1. Daca in actul de constituire a dreptului de uzufruct viager nu s-a stipulat expres ca cesiunea uzufructului la o alta ... (vezi toată discuția)