Ma scuzati, vroiam sa scriu CASS. Multumesc pentru raspuns! Sper sa existe o solutie si pentru problema mea..Stiu ca 900 lei nu sunt o avere dar, totusi, nu as vrea sa-i las statului.
Buna ziua!
Cum se pot recupera contributiile la CAS pentru PFA (venit real individual) care au fost platite suplimentar pentru anul 2012? Cei de la Finante (Timisoara) imi spun ca "Nu se stie..."
Multumesc!
Buna ziua!
Sunt inregistrata ca PFA (sistem real, individual) si, in conformitate cu declaratia 200 depusa la inceputul acestui an pentru 2012 (venitul realizat), am estimat (declaratia 220) un venit prea mare la inceputul anului 2012, astfel incat am platit impozite si contributii la asigurarile de sanatate prea mari.
Intrebarea mea este: cum pot recupera suma platita excedentar la asigurarile de sanatate? Aceasta avand in vedere ca functionarii de la Finante mi-au comunicat ca institutia lor se vor ocupa doar de returnarea impozitelor platite excedentar.
Va multumesc!
Multumesc frumos pentru timpul acordat (amandurora)! Stiu ca unele intrebari pot parea "tampe" dar asa e cand nu esti in domeniu(dar vrei, totusi, niste bani pentru care ai muncit)...
Ma duc sa ma uit la documentul indicat. :-)
Multumesc pentru raspuns!
Am nevoie de un avocat / alt tip de furnizor de asistenta juridica pentru alcatuirea si transmiterea acestei somatii?
Contractul este valabil 100% chiar daca este un document scanat?
Am o intrebare in legatura cu recuperarea unei creante. Pe scurt: SRL-ul meu a emis o factura pentru un client (tot SRL) pentru prestarea unor servicii de traducere. SRL-ul client nu a efectuat plata in 30 de zile si nici nu da semne ca o va face in curand (invoca tot felul de motive). Mentionez ca am un contract incheiat cu clientul dar nu stiu cat de valabil este (este un scan dupa original, cu stampila si semnatura clientului si ale mele, trimis prin email) prin care se specifica ca plata facturilor va fi efectuata in maxim 7 zile lucratoare de la emitere (termen mult depasit in acest caz). Data fiind existenta facturii si a contractului (asa cum am spus mai sus), pot sa initiez vreo actiune in justitie pentru a cere plata creantei si / sau a penalitatilor de intarziere? Daca da, care si pe ce baze?
Va multumesc!