Buna ziua!
Sunt inregistrata ca PFA (sistem real, individual) si, in conformitate cu declaratia 200 depusa la inceputul acestui an pentru 2012 (venitul realizat), am estimat (declaratia 220) un venit prea mare la inceputul anului 2012, astfel incat am platit impozite si contributii la asigurarile de sanatate prea mari.
Intrebarea mea este: cum pot recupera suma platita excedentar la asigurarile de sanatate? Aceasta avand in vedere ca functionarii de la Finante mi-au comunicat ca institutia lor se vor ocupa doar de returnarea impozitelor platite excedentar.
Va multumesc!
Faceti o declarative rectificativa cu suma reala si dupa primirea noii decizii de impunere veti cere restituirea sumelor platitie in plus.De regula acestea se compenseaza cu obligatii viitoare insa este posibil sa cereti restituirea si acum.
Declaratia 220
fionut
Buna ziua,
Am pfa activitate taxi in sistem real,anul trecut am depus declaratia 220 unde am estimat o valoare,am primit decizia de impunere dar nu am ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa
invatacel
Buna ziua,
dupa cateva zile de drumuri, in care primesc de la 3 administratii 3 raspunsuri diferite, pun intrebarea si aici
Am infiintat un pfa in aprilie ... (vezi toată discuția)