avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Activitate SimonaMa

Activitate SimonaMa

Buna ziua!
Am o bunica cu handicap gradul 1...nu se poate deplasa, beneficiaza de pensie. Intrebarea mea este ce acte trebuiesc facute pt dosarul de insotitor, care sunt conditiile pentru un insotitor, mai bine spus cine poate fi insotitor, unde se depun aceste acte?
Intr-o convorbire cu primarul,aceasta pensie se da in funcie daca au fonduri??
multumesc
Răspuns la discuția Declaratia 100
Care cont ....nu mai exista acel cont deoarece nu am avut activitate nici un minut
Răspuns la discuția Declaratia 100
multumesc pentru detalii
deci nu se poate sa patesc ceva ca nu am platitit la timp acei bani in afara de dobanda de penalizare?
Răspuns la discuția Demisie
Pai nu a fost de zile.....a fost in transe a cate 3 saptamani...probabil de aceea si actul aditional este pe 2 ani......bineinteles ca am fost pusa la treburi si mai putin ortodoxe.....de aceea va intrebam daca are ceva sa mi ia ...daca eu nu dispun de acei bani....

scuze....am scris aiurea....in total 30 zile
Răspuns la discuția Demisie
Si daca eu nu dispun de acesti bani cum o sa poata sa recupereze acesti bani?....pt ca chiar nu am si incerc sa plec la ceva mai bine platit deoarece cu acei bani de la ei nu ma descurc...asta e singurul motiv
Discuție Declaratia 100
Buna ziua!
Am avut o firma la care duceam la 3 luni declaratie de inactivitate...in fine odata cu aparitia impozitului forfetar mi am suspendat firma si acum am de platit cam 370 lei pt lunile mai iunie impozit....mi s-a spus ca deocamdata nu pot completa declaratia 100 pana nu platesc aceasta suma. Deocamdata nu am resurse sa platesc aceasta suma...Ce se poate intampla cel mai grav daca nu platesc acum si nu completez aceasta declaratie?
multumesc
Răspuns la discuția Demisie
Si in legatura cu cealalta problema.....ce raspuns imi puteti da?
Răspuns la discuția Demisie
Cursul a durat 3+3 saptamani, adica aceste fiecare 3 saptamani au fost facute in februarie- martie si mai. Deci verdictul final este in favoarea mea..sa am vre-o speranta?
Si mai am o intrebare legata de sora mea....este angajata pe post de inginer si are pe cartea de munca 1200 RON....firma ii poate opri din acest salariu in scopul ca nu s-a realizat 100%productia...desi este angajata la program de 8 ore?
Multumesc inca odata!
Simona
Răspuns la discuția Demisie
Deci, conform spuselor dumneavoastra eu nu as fi obligata nici sa stau si nici sa platesc cursurile?
Pot sa mi dau demisia fara probleme?
Imi poate opri salariul?
Multumesc tare mult
Răspuns la discuția Demisie
Buna ziua! Va prezint partea actului aditional
Preambul
A vand in vedere ca:
- Angajatorul recunoaste necesitatea pregatirii profesionale a salariatiilor si doreste ca acestia sa atinga un nivel de pregatire profesionala care sa Ie permita desfasurarea activitatii in conditii optime In cadrul societatii;
- Salariatul isi exprima dorinta de a participa la cursuri de formare profesionala de scurta sau de lunga durata in vederea imbunatatirii aptitudinilor sale profesionale si, totodata, intelege necesitatea acestor cursuri pentru mentinerea permanenta a unui nivel de instruire ridicat
Partile contractante convin, de comun acord, Tncheierea prezentului act aditional cu urmatoarele clauze:
1. Obiectul Actului Aditional:
Angajatorul, pentru realizarea obiectului sau de activitate, initiaza §i finanteaza integral participarea Salariatului la stagii de formare profesionala pe perioada executarii contractului individual de munca. Salariatul va fi informat cu privire la cursu rile de formare profesionala la care va participa, avand obligatia de a participa la to ate cursu rile identificate de catre Angajator §i care sunt necesare dezvoltarii profesionale a salariatului.
Cu ocazia efectuarii §colarizarilor partile vor Tncheia un proces verbal de §colarizare Tn care se va specifica locul de desfa§urare al cursului de formare profesionala, perioada §i contravaloarea cheltuielilor avansate de catre Angajator pentru efectuarea de catre Salariat a cursului de formare profesionala. Semnarea de catre parti a procesului verbal de §colarizare atesta informarea salariatului §i, totodata, acceptul sau cu privire la participarea la cursul de formare profesionala initiat de catre Angajator.
2. Durata actului aditional

Prezentul act aditional intra Tn vigoare la data semnarii lui de catre parti §i este valabil pe Tntreaga durata de executare a contractului individual de munca, efectele sale privind obligatiile Salariatului ulterioare finalizarii cursurilor de formare profesionala urmand a se extinde pe 0 perioada de 2 ani de la data absolvirii acestora.

3. Obligatiile partilor
Angajatorul are urmatoarele drepturi ~i obligatii:
3.1. Sa asigure accesul salariatului la cursuri de formare profesionala, Tn functie de necesitatile acestuia §i de specificul postului ocupat Tn organigrama societatii;
3.2. Sa finanteze integral cursurile de formare profesionala la care urmeaza sa participe salariatul pe perioada executarii contractului individual de munca.
3.3. Sa recupereze contravaloarea cursurilor de formare profesionala daca, din motive de indisciplina sau din lipsa de interes, Salariatul nu participa la cursuri sau nu Ie absolva, precum §i Tn conditiile mentionate la art. 4.2. din prezentul contract.
Salariatul are urmatoarele drepturi §i obligatii:
3.4. Sa participe la toate activitatile de formare profesionala initiate de catre Angajator care corespund necesitatilor sale ~i atributiilor postului pe care este Tncadrat Tn societate. Participarea ~i prezenta la cursuri va fi consemnata Tntr-un proces verbal de ~colarizare care se va semna de catre parti Tnainte de participarea efectiva a salariatului la cursuri.
3.5. Sa se comporte disciplinat pe toata durata desfa~urarii cursurilor de formare profesionala ~i sa-~i Tnsu~easca Tn mod corespunzator notiunile profesionale, notiuni pe care ulterior sa Ie utilizeze la locul de munca Tn vederea cre~terii performantei.
3.6. Sa suporte toate cheltuielile ocazionate de formarea profesionala avansate de catre Angajator Tn situatia Tn care, Tn interiorul unui termen de 2 ani de la finalizarea cursurilor de formare profesionala initiaza Tncetarea raporturilor de munca sau este concediat pe motive de indisciplina sau din orice alt motiv ce tine de rezultatele sau conduita sa profesionala.
3.7. Pe perioada derularii raporturilor contractuale de munca, precum ~i pentru 0 perioada de 2 ani de la Tncetarea raporturilor de munca, angajatul nu are dreptul sa presteze munca directa sau indirecta la alte societati cu activitate similara sau competitiva activitatii desfa~urate de societate.
3.8. Angajatul are responsabilitatea de a se asigura ca nici una dintre informatiile referitoare la activitatile societatii la care el a avut acces ca urmare a desfa~urarii activitatii sale, nu va fi Tnstrainata catre terti cu intentie, din neatentie sau proasta administrare, fara acordul scris prealabil al societatii. Grice document sau informatie obtinuta sau primita de la clientii sau furnizorii societatii intra sub incidenta acestui articol. Angajamentul de confidentialitate ramane Tn vigoare ~i dupa Tncheierea raporturilor de munca cu societatea angajatoare, pe 0 perioada de 3 ani de zile
4. Raspunderea contractuala
4.1. incalcarea obligatiilor prevazute Tn prezentul act aditional atrage dupa sine suportarea despagubirilor de catre partea Tn culpa.
4.2. in cazul Tn care salariatul - Tntr-o perioada de 2 ani de zile de la participarea la cursu rile de formale profesionala - are initiativa incetarii contractului individual de munca, este concediat pentru motive disciplinare sau din orice alte motiv ce tine de rezultatele ~i conduita sa profesionala, Angajatorul are dreptul de a recupera contravaloarea cursurilor de formare profesionala la care a participat salariatul. Valoarea cursurilor ce urmeaza a fi recuperata de catre angajator va fi evidentiata Tn facturile emise de catre furnizorii de cursuri de formare profesionala. De asemenea angajatorul are dreptul sa i~i recupereze orice alte cheltuieli efectuate Tn vederea formarii profesionale a salariatului (cheltuieli de cazare, transport, masa, etc.) pe baza documentelor justificative.
5. Dispozitii finale
Grice neintelegeri aparute intre parti pe durata derularii orezentului act aditional vor fi solutionate pe cale amiabila, iar daca acest lucru nu este posibil, partile se vor adresa instantei de judecata competente potrivit legii.
Clauzele anterioare negociate ~i semnate de catre parti referitoare la formarea profesionala se Tnlocuiesc cu prevederile prezentului act aditional.
Prezentul act aditional a fost Tncheiat astazi, .......) , Tn doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte, urmand a fi Tnregistrat la Inspectoratul teritorial de munca prin grija Angajatorului, potrivit dispozitiilor legale in vigoare.
Mentionez ca acest act a fost inregistrat la ITM dupa finalizarea cursurilor si chipurile a fost semnat de mine in prima saptamana cand eu eram deja la cursuri in alta localitate.
Imi cer scuze pt greselile de ortografie....documentul a fost scanat