avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate marian1968

Activitate marian1968

Multumesc , e greu , nu prea am cu cine discuta.Sper sa-i fac sa inteleaga! Inca o data multumesc mult!
Buna ziua , am un spatiu comercial compartimentat in 3 .Unul dintre cele 3 spatii e inchiriat la o firma pe un an de zile (pina in august 2011).M-am hotarit sa vind spatiul , iar cel cu care sint in tratative ma conditioneaza de eliberarea spatiului inchiriat.Firma care a inchiriat ar vrea si nu prea ar vrea sa plece.Administratorul firmei se afla in arest (nu cunosc motivul arestului).
Exista o cale legala de a anula contractul daca refuza sa anulam contractul de inchiriere?? In contract nu este prevazuta clauza de reziliere "la cererea unei parti",ci doar la expirare sau pe cale amiabila.Mai am prevazut renegocierea chiriei din 3 in 3 luni as putea sa cer asta...#-o#-oMultumesc!!
Buna ziua! As dori citeva lamuriri fata de urmatoarea situatie:
-in 1991 am infiintat o firma(SRL) cu administrator unic care functiona intr-un spatiu al fostei Metalochimice SA
-in 1994 spatiile foste Metalochimice SA au fost scoase la licitatie pentru vinzare.Ca sa pot participa la acea licitatie am fost nevoit sa deschid alta firma(SC MC 49 SA) cu care am participat la licitatie pentru cumpararea spatiului.Am cumparat spatiul pe SC MC 49 SA, dar activitatea comerciala am continuat-o pe SRL.
-nu am majorat capitalul social al societatii pe actiuni(MC 49 SA) si am primit de la RCR ca a inceput procedura de dizolvare.Am apelat la o firma specializata, am depus toate documentele cerute si stamplila,, dar si acea firma de lichidare a fost dizolvata.
In incercarile mele de a prelua pe SRL patromoniul SA-ului(spatiu comercial) m-am lovit de lipsa de legislatie, Am fost sfatuit sa imi continui activitatea pe SRL, si sa astept noi reguli.
In aceste zile am descoperit pe internet o decize a Tribunalului Iasi prin care un numar de 966 de firme au fost radiate din RCR.Firma mea SC MC 49 SA este trecuta in lista ca fiind radiata.
Mentionez ca nu am primit nici din partea Tribunalului nici a firmei de lichidare , nici a Camerei de Comert nici o adresa ca prosesul este in derulare, ca a incetat...
Acum fata de cele aratate as dori sa ma sfatuiti cum pot prelua activul firmei lichidate, , practic spatiul.Eu am fost si sint singur actionar la ambele societati.
Vreau sa am siguranta ca spatiul este in continuare al meu si pot face ce creau cu el.
Ce trebuie sa fac?
Buna ziua! am cumparat un imobil la parter care are construit un mic balcon.Acest imobil l-am cumparat de la o doamna care l-a mostenit de la defunctul ei tata.Constructia balconului a fost facuta de tatal ei.Acesta a obtinut toate actelele necesare pentru constructie , proiect, studii de rezistenta, avize definitive de la furnizorii de utilitati, certificat de urbanism, acord de la Inspectoratul de stat pentru constructii , dar fara autorizatie de constructii.Omul a decedat, mostenitoarea a vindut pe baza cadastrului (care cuprinde si modificarea) iar acum primaria cere autorizatie.Ce trebuie sa fac si ce ar putea sa mi se intimple, pot fi amendat? imobilul este inregistrat la directia economica si finante publice locale cu modificare.Eu am cadstrul , actele de modificare , intabulare.