avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radiere fortata firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radiere fortata firma

Buna ziua! As dori citeva lamuriri fata de urmatoarea situatie:
-in 1991 am infiintat o firma(SRL) cu administrator unic care functiona intr-un spatiu al fostei Metalochimice SA
-in 1994 spatiile foste Metalochimice SA au fost scoase la licitatie pentru vinzare.Ca sa pot participa la acea licitatie am fost nevoit sa deschid alta firma(SC MC 49 SA) cu care am participat la licitatie pentru cumpararea spatiului.Am cumparat spatiul pe SC MC 49 SA, dar activitatea comerciala am continuat-o pe SRL.
-nu am majorat capitalul social al societatii pe actiuni(MC 49 SA) si am primit de la RCR ca a inceput procedura de dizolvare.Am apelat la o firma specializata, am depus toate documentele cerute si stamplila,, dar si acea firma de lichidare a fost dizolvata.
In incercarile mele de a prelua pe SRL patromoniul SA-ului(spatiu comercial) m-am lovit de lipsa de legislatie, Am fost sfatuit sa imi continui activitatea pe SRL, si sa astept noi reguli.
In aceste zile am descoperit pe internet o decize a Tribunalului Iasi prin care un numar de 966 de firme au fost radiate din RCR.Firma mea SC MC 49 SA este trecuta in lista ca fiind radiata.
Mentionez ca nu am primit nici din partea Tribunalului nici a firmei de lichidare , nici a Camerei de Comert nici o adresa ca prosesul este in derulare, ca a incetat...
Acum fata de cele aratate as dori sa ma sfatuiti cum pot prelua activul firmei lichidate, , practic spatiul.Eu am fost si sint singur actionar la ambele societati.
Vreau sa am siguranta ca spatiul este in continuare al meu si pot face ce creau cu el.
Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Carmen liliana Fodor , Consilier juridic 22:02, 28 Decembrie 2009
Buna seara,
- In primul rand, un SA are minim 5 actionari, persoane fizice sau juridice.
Cred ca nu puteati fi dvs.unic actionar si la SA si la SRL.
- Apoi: spatiul in cauza este intabulat? Cum ati functionat pana acum, pe baza unui contract de inchiriere intre SA si SRL?
- Daca raspunsul e da, iar dvs. ati controlat si controlati ambele firme, solutia mea este urmatoarea: stipulati printr-un act aditional al contractului de inchiriere, posibilitatea cumpaararii de catre SRL a spatiului, in anumite conditiii (imbunatatiri, etc.) si inregistrati atat contractul, cat si actul aditional la cadastru.
- daca nu impartasiti solutia anterioara, neortodoxa, adevarat, chiar daca pt. SA instanta a dispus dizolvarea, activul si pasivul raman proprietatea actionarilor. Dupa lichidarea datoriilor (pe care presupun ca SA-ul nu le avea, altfel e mai complicat) bunurile ramase, devin proprietatea actionarilor, in proportia participarii acestora la capitalul social. Daca spatiul va revine dvs. mergeti cu procesul-verbal la Oficiul de Cadastru, inregistrati spatiul pe dvs. apoi vindeti-l sau aduceti-l ca aport la SRL.
Daca aveti nevoie de consiliere juridica, ma puteti contacta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare sc pe actiuni cu capital integral privat mandra ioan mandra ioan o sc pe actiuni s.a.cu capital privat este dizolvata pt inactivitate de 3 ani si 8 luni S.C. are 2 actionari care detin 95%din actiuni.Fifma are datori totale ... (vezi toată discuția)
Radiere firma si impozit forfetar vasilesav vasilesav Sunt unic actionar la o firma si datorita inactivitatii a fost dizolvata in 2005 Din anul 2008 actele sint la lichidatorul numit de Registrul comertului. Am ... (vezi toată discuția)
Lichidare sa claudiatk claudiatk O societate comerciala pe actiuni care are hotararea judecatoareasca de lichidare si a numit de ceva timp lichidatorul dar nu a mai continuat procedura ce ... (vezi toată discuția)