avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare SA
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare SA

O societate comerciala pe actiuni care are hotararea judecatoareasca de lichidare si a numit de ceva timp lichidatorul dar nu a mai continuat procedura ce termen are pentru a incheia procedura de lichidare? Dupa cat timp se prescrie hotararea judecatoreasca de lichidare? Ce se intampla daca a trecut termenul de prescriptie?
Daca societatea nu inregistreaza datorii trebuie facuta licitatie sau se pot atribui activele detinatorilor de actiuni in proportia participarii la capital?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 19:21, 4 Ianuarie 2011
O societate comerciala pe actiuni care are hotararea judecatoareasca de lichidare

O asemena hotarare nu poate sa existe !!
Dupa cat timp se prescrie hotararea judecatoreasca de lichidare?

o hotarare nu se prescrie !
Traduc din ceea ce spuneti ca este vorba de o hot de dizolvare si numire lichidator
Lichidarea trebuie terminata intr-un an
Daca societatea nu inregistreaza datorii trebuie facuta licitatie sau se pot atribui activele detinatorilor de actiuni in proportia participarii la capital?

daca actionarii se inteleg se pot distribui activele in natura , daca nu se vand la licitatie si se impart banii
adrian stoica a scris:

.....
daca actionarii se inteleg se pot distribui activele in natura , daca nu se vand la licitatie si se impart banii

Si acesta in conformitate cu L 31/90 actualizata art.264 - 270
In primul rand "La muti ani, un an mai bun!". Multumesc, ptr raspuns.
Intr-adevar datorita necompletarii cap. social s-a cerut dizolvarea de Reg. Com. iar apoi actionarii au numit lichidator dar aceasta s-a intampat in 2008...de atunci nu s-a mai intamplat nimic...Se poate cere acum de catre actionari revocarea lichidator iar apoi sa se ceara Reg. Comertului radierea socitatii comerciale?
Am citit ca bunurile ramase in patrimoniul p.j. radiate din registru revin actionarilor.
Pe de alta parte L31/1990 actual. zice la art. 268 ca "dupa terminarea lichidarii lichidatorii intocmesc sit financiara finala aratand partea ce se cuvine fiecarei actiuni repartizand activul societatii" ce sa inteleg ca trebuie neaparat organizata licitatie? Ce se intampla cu distributia activelo daca este vorba despre bunuri imobile (cladiri, terenuri)? Se pot dezmembra ptr a fi distribuite activele?
Se poate cere acum de catre actionari revocarea lichidator iar apoi sa se ceara Reg. Comertului radierea socitatii comerciale?

Actionarii pot hotara revocarea lichidatorului si numirea altui lichidator mai competent ...
Radierea la ORC o poate cere numai lichidatorul !!
Ce se intampla cu distributia activelo daca este vorba despre bunuri imobile (cladiri, terenuri)? Se pot dezmembra ptr a fi distribuite activele?

asa cum am mai scris : daca actionarii sunt deacord se pot si dezmembra , daca nu se vand si se impart banii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare numire lichidator NARCAT NARCAT Buna cine stie sa imi spuna daca am depus recurs la Onrc si instanta pentru radierea mentiunii de numire lichidatoor ,avand o hotararea irevocabila de recurs ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma cu datorii biancamarianca biancamarianca Am o firma dizolvata prin ONRC pentru nedepunere bilanturi 3 ani consecutiv, a ajuns la lichidator si a intrat in procedura generala cu creditori finantele si ... (vezi toată discuția)
Dizolvare juridica - lichidare si radiere voluntara sau juridica ? mendo mendo Am o societate SRL infiintata in 2000 pe care vreau sa o lichidez si radiez si care a fost dizolvata juridic. Aceasta societate a functionat si a avut ... (vezi toată discuția)