avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare proprietate -anulare contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare proprietate -anulare contract de inchiriere

Buna ziua , am un spatiu comercial compartimentat in 3 .Unul dintre cele 3 spatii e inchiriat la o firma pe un an de zile (pina in august 2011).M-am hotarit sa vind spatiul , iar cel cu care sint in tratative ma conditioneaza de eliberarea spatiului inchiriat.Firma care a inchiriat ar vrea si nu prea ar vrea sa plece.Administratorul firmei se afla in arest (nu cunosc motivul arestului).
Exista o cale legala de a anula contractul daca refuza sa anulam contractul de inchiriere?? In contract nu este prevazuta clauza de reziliere "la cererea unei parti",ci doar la expirare sau pe cale amiabila.Mai am prevazut renegocierea chiriei din 3 in 3 luni as putea sa cer asta...#-o#-oMultumesc!!
Cel mai recent răspuns: marian1968 , utilizator 15:28, 19 Februarie 2011
Va sfatuiesc sa discutati. Poate veti gasi intelegere. Daca nu, , desi situatia nu va este prea favorabila( contractul ar trebui respectat, nu-i asa?) ati putea transmite notificare cu privire la majorare ( inainte de termenul de 3 luni) iar, daca locatarul nu este de acord, sa cereti rezilierea. Mai exista situatii in care puteti cere rezilierea, respectiv atunci cand nu plateste la termen ( cu intarziere..) sau distruge spatiul sau nu achita utilitatile...
succes
av. Ileana Schwarz
Multumesc , e greu , nu prea am cu cine discuta.Sper sa-i fac sa inteleaga! Inca o data multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer calitate procesuala pasiva dupa pronuntarea pe fond dar inainte de recurs Ileana Schwarz Ileana Schwarz Va consult in urmatoarea problema de procedura. 1. obtin la fond hotarare favorabila 2.calea de atac este recursul 3.paratul face recurs si invoca lipsa ... (vezi toată discuția)
Concediere nelegala dutu69 dutu69 Doresc sa actionez in instanta societatea pentru concediere nelegala. Am primit preaviz incepand cu data de 9.01.2009. Contractul de munca va inceta in ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de inchiriere-a unui spatiu comercial rodica p rodica p Va rog din suflet sa ma ajutati! Am inchiriat un spatiu de la o persoana fizica , in vederea desfasurarii unei activititati comerciale. In acest scop am ... (vezi toată discuția)