Va consult in urmatoarea problema de procedura.
1. obtin la fond hotarare favorabila
2.calea de atac este recursul
3.paratul face recurs si invoca lipsa calitate procesuala pasiva.
4.transferul de calitate s-a facut dupa pronuntarea in fond, paratul nu a indicat la fond ca este posibil sa se intample asa( detaliu: paratul un SC care a cumparat imobil de la alt SC intrat in insolventa iar lichidatorul numit face actiune in anularea CV ptr. imobil)
intrebare intrebatoare:
ce ar trebui sa faca instanta de recurs?Repet, dreptatea de partea mea, hotararea de fond extrem de bine motivata in favoarea subsemnatei,"io" fericita ca am castigat: obiect: granituire cu revendicare)
multumesc pentru orice eventuala opinie.
av. Ileana Schwarz
Bine, insa nu stiu ce solicita pe fond recurentul: Sa se modifice hotararea? Altceva? :O
Oricum eu vad situatia in felul urmator:
1. Recursul formulat de catre parat este lipsit de interes si trebuie respins ca atare. De vreme ce nu mai are imobilul ce interes mai poate sa justifice pentru promovarea recursului ? Daca a vandut 100 mp iar dupa hot inst. de fond mai are numai 80 nu are interes sa promoveze recursul pentru ca ceea ce a vandut era un bun litigios.
2. De fapt aceasta este exceptia care cred ca ar trebui discutata, lipsa de interes, pentru ca cel care nu are interes nu poate avea nici calitate procesuala. De altfel, doar in recurs el nu mai are interes si nici calitate procesuala, acestea au existat pe fond, si chiar daca recursul special prev. de art. 304 ind1 este o cale de atac devolutiva se devolueaza doar ceea ce s-a judecat.
3. In opinia mea, cumparatorul era cel care trebuia sa faca recurs intrucat prin cumparare a dobandit atat un interes in promovarea recursului cat si calitatea procesuala.
Rog explicatie
lilicrin
Cand formulez recursul la o solutionare in care se respinge plangerea formulata de catre mine pentru anularea unui proces-verbal ce trebuie mai exact sa fac? ... (vezi toată discuția)