avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale rog explicatie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

rog explicatie

Cand formulez recursul la o solutionare in care se respinge plangerea formulata de catre mine pentru anularea unui proces-verbal ce trebuie mai exact sa fac? Sa cer anularea solutionarii? Daca da in ce baza? Sa motivez de ce trebuie totusi anulat respectivul proces verbal? Mentionez ca acum am dovezile necesare pentru a dovedi ca respectivul proces verbal nu este fondat, este nul sau cum sa ii zic.
In acea formulare era admisa si lipsa calitatii procesuale pasive a paratului. Dar nu are cum sa nu aiba paratul nici o legatura cu documentul emis pentru ca dansul e primarul si era emisa de catre primarie si semnata si stampilata de primar, deci nu inteleg de ce admite lipsa calitatii procesuale pasive. Rog un raspuns...#-o
Cel mai recent răspuns: lilicrin , utilizator 13:45, 29 Ianuarie 2009
Cererea de recurs trebuie formulata inauntrul termenului de 15 zile de la comunicarea sentinei si trebuie motivata,tot in acest termen. Prin motivare se inteleg toate motivele si aspectele pentru care apreciati ca hotararea instantei de fond este nelegala. Din cite se intelege , este vorba despre un proces verbal de contraventie, situatie in care hotararea instantei de fond neputand fi atacata cu apel, puteti sa va referiti in recurs la toate aspectele care privesc cauza. Daca instanta de fond a respins contestatia dvs. doar in temeiul exceptiei lipsei calitatii procesuale pasive si nu a solutionat cauza pe fond, se solicita casarea cu trimitere spre rejudecare ( in ipoteza in care exceptia fost admisa fata temei legal si puteti dovedi acest lucru)
Am formulat in felul urmator :

DOMNULE PRESEDINTE,
subsemnata P.E. reclamantt in cauza ce a facut obiectul dosarului ..... declar RECURS
impotriva sentintei civile nr..... din data .... din urmatoarele motive:
In fapt in procesul verbal cu nr1136 incheiat de catre primaria I care a fost semnat si aprobat de catre primarul M.O.este considerata raspunzatoare pentru imobilul aflat la adresa... doamna P.E., insa la data 05.09.2008 , data la care s-a incheiat respectivul proces verbal, imobilul era pe numele domnului si doamnei B. Anexez in copie extras de carte funciara eliberat la data de 30.10.2008 care dovedeste faptul ca imobilul se afla in posesia domnului si doamnei B. la data la care a fost intocmit procesul verbal de unde rezulta lipsa calitatii de contravenient a doamnei P.E. Doamna P.E. nu a detinut si nu detine act de proprietate asupra imobilului situat la adresa... .
Rog anularea procesului verbal cu nr. 1136 incheiat de catre primaria I avand in vedere argumentele enumerate mai sus.

In drept intemeiez recursul pe dispozitiile art. - nu stiu care?!?!?-

Dovada o voi face urmatoarele documente pe care le atasez in copie : proces verbal, extras de carte funciara.


Domnului Presedinte al Judecatoriei ...


Va rog ma puteti corecta :((:((#-o
Trebuie sa faceti referire la hotararea pronuntata.
chiar daca nu veti face in scris o motivare pertinenta puteti sustine si oral in fata instantei recursul.avand in vedere ca e pv de contraventie.
cititi motivele de recurs prevazute de art. 304 C.proc.civ si vedeti unde va incadrati. ceea ce ati scris deocamdata se refera doar la netemeinicie.

in orice caz in drept invocati art. 304 indice 1 C.proc.civ. si cele de la 304 unde considerati ca va incadrati.
Recursul trebuie formulat si argumentat pornind de la hotararea pe care o criticati. Analizati ce scrie instanta de fond si combateti prin prisma motivelor de la 304 C.proc. civ.

daca nu si nu..luati-va un avocat, mai ales daca prin pv ati fost sanctionati cu suma ...mare...

succes

av. Ileana Schwarz

in probatiune inscrisuri. cele de la dosar si urmatoarele inscrisuri noi..daca sunt noi adica nu le-ati depus la fond.
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2009
Ileana Schwarz, Avocat
In concluzie unde am gresit in formularea mea? #-o
Nu ati gresit dar nu e..complet!!nu vreti totusi pe cineva sa va ajute...
trebuie sa valorificati calea de atac..nu doar sa o declarati..spunand doar acelasi lucru ca si la fond...care ar mai fi utilitatea...daca nu-i dati eficienta maxima.

succes
av. Ileana Schwarz

Alte discuții în legătură

Transfer calitate procesuala pasiva dupa pronuntarea pe fond dar inainte de recurs Ileana Schwarz Ileana Schwarz Va consult in urmatoarea problema de procedura. 1. obtin la fond hotarare favorabila 2.calea de atac este recursul 3.paratul face recurs si invoca lipsa ... (vezi toată discuția)
Unitatile administrativ teritoriale reprezentate prin primar sunt subiect activ de raspundere contraventionala? Lucia Ungur Lucia Ungur Unitatea administrativ teritoriala reprezentata prin Primar este sau nu subiect activ de raspundere contraventionala? daca am intocmit un proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Recurs lilicrin lilicrin Am o intrebare pot eu sa depun singura recursul? Daca da unde trebuie sa il depun avand in vedere ca procesul a avut loc la Judecatorie? Procesul a fost pentru ... (vezi toată discuția)