Buna ziua! am cumparat un imobil la parter care are construit un mic balcon.Acest imobil l-am cumparat de la o doamna care l-a mostenit de la defunctul ei tata.Constructia balconului a fost facuta de tatal ei.Acesta a obtinut toate actelele necesare pentru constructie , proiect, studii de rezistenta, avize definitive de la furnizorii de utilitati, certificat de urbanism, acord de la Inspectoratul de stat pentru constructii , dar fara autorizatie de constructii.Omul a decedat, mostenitoarea a vindut pe baza cadastrului (care cuprinde si modificarea) iar acum primaria cere autorizatie.Ce trebuie sa fac si ce ar putea sa mi se intimple, pot fi amendat? imobilul este inregistrat la directia economica si finante publice locale cu modificare.Eu am cadstrul , actele de modificare , intabulare.
Mergeti cu toate actele care le aveti de la vechiul proprietar si cu contractul de vanzare cumparare .
Numai cei de acolo va pot spune ce demersuri sa faceti mai departe.
Curios cum s-au sesizat cei de la primarie ca sunteti in neregula....probabil ca v-a reclamat cineva!
Si eu va sfatuiesc sa va duceti la primarie cu toate documentele pe care le detineti, sa le explicati situatia...
Daca au trecut 2 ani de la efectuarea lucrarii nu mai platiti amenda, doar scoateti autorizatia(cf. L 50)
La fel de curios este cum de cadastristul a facut planul cu modificari fara sa solicite autorizatia pentru modificare...se mai practica dar nu intotdeauna reuseste!
Aceasta "clarificare" a situatiei la Primarie s-ar putea sa aiba consecinte asupra celui ce a intocmit cadastrul!
Consolidare balcon
alinabratu5
Ma adresez aici in speranta ca o sa obtin un raspuns.Locuiesc la parter,am un balcon care in timp s-a deplasat,am vrut sa-l maresc cu juma de metru insa nu mi- ... (vezi toată discuția)