Mulțumesc pentru răspuns.
Buna ziua.
Prin natura muncii noastre la noi se lucrează în weekend. Pentru acest fapt se acordă un spor la salariu și 48 ore consecutive in zile lucrătoare din săptămâna următoare.
Întrebarea este: dacă în weekend cade o zi de sărbătoare legala pentru care se acordă un spor de 100%, ore libere plătite pentru weekendul lucrat, ar trebui sa primim încă o zi liberă pentru sărbătoarea legală? Toate acestea se cumulează?
Mulțumesc.
buna, sunt Carmen si am o nelamurire. Tatal meu, in varsta de 64 ani a decedat in urma cu o saptamana, fiind bolnav de cancer. Inainte cu aproape 2 luni s-a hotarat sa divorteze de mama, parintii mei fiind despartiti in fapt de 25 ani. A inaintat actiunea de divort, dar la prima infatisare, fiind in stare grava la spital, nu s-a prezentat la proces.
Dupa 2 saptamani a decedat. Am aflat ulterior ca, fiind in spital a chemat un avocat si l-a imputernicit printr-un notar sa continue procesul.
Nu stiu ce contine acel act, iar intrebarea mea este: se poate imputernici un avocat sa-l reprezinte si dupa moarte? Se poate incheia divortul si dupa moartea lui?
Bine, dar ei nu stiu asta? De ce tin sa obtina niste bani daca sunt in afara legii?
Nu stiu exact cand a expirat. Stiu doar ca le-am achitat creditul la inceputul anului 2006. Si, da, era expirat, pentru ca de asta sunt penalizarile. Asa- mi aduc aminte.:(
Creditul a expirat in 2006,iar in febr. martie 2006 ne-am dus cu toata suma ce o mai aveam de achitat, respectiv 2000 ron. E adevarat ca am avut intarzaieri.
Multumesc mult pentru raspunsuri.Interesant este ca banca mi-a spus ca nu mai figurez cu datorii. Imi aduc aminte ca am achitat integral valoare creditului ce mai ramasese, respectiv 2000 ron, cu toate dobanzile, in febr.- martie, 2006.Suma pentru care am primit
CERERE DE SOMATIE , reprezinta ceva penalitati. OK, le platesc, dar am sanse sa ajung la o intelegere cu ei?
Oricum voi lua legatura cu ei, insa ma sperie faptul ca nu stiu ce inseamna executare silita, in sensul ca eu nu mai locuiesc la acea adresa, am alt nume, si daca nu mergeam in vizita la fostul domiciliu, habar nu aveam de acest lucruri!!
sunt carmen. in 2003 am luat un credit de la BCR. LA EXPIRAREA ACESTUIA AM ACHITAT SUMA RESPECTIVA, RAMANAND DE PLATIT O VALOARE DE 700 RON. DIN CATE IMI ADUC AMINTE, ACESTEA ERAU PENALITATI. INTRE TIMP, M-AM CASATORIT, MI-AM SCHIMBAT DOMICILIUL, IAR AZI M-AM TREZIT CU 2 PLICURI DE LA EOS KSI PRIN CARE MA ANUNTA CA DACA NU PLATESC SUMA DE 700 RON PANA IN 29 OCT. 2009 VOR TRECE LA EXECUTARE SILITA. CELE DOUA PLICURI LE-AM PRIMIT DE LA FOSTA ADRESA UNDE AM LOCUIT. ACUM NU STIU CE SA FAC SI NU STIU CE IMPLICA ACEASTA CERERE DE EXECUTARE SILITA.
VA ROG, UN SFAT CAT MAI REPEDE.