Multumesc mult pentru raspuns!
Va rog, as mai dori cateva lamuriri.
- Pentru aceasta saptamana primesc 500 lei stimulent sau doar o parte in functie de durata?
- Unde anume trebie sa cer stimulentul, adica sa depun actele si ce anume acte sunt necesare si data pana la care trebuie depuse;
- Dupa cum am spus, eu voi incepe serviciul la alta firma fata de cea de la care am suspendat contractul pentru intrarea in CCC. De la ultima mentionata firma trebuie sa fac lichidare si apoi sa incep dincolo contractul sau cum se procedeaza?
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns!
Buna seara,
Va rog frumos cateva lamuriri!
Concediul de crestere copil de 2 ani se termina pe 8 februarie 2015, urmand ca tatal sa intre o luna in CCC, iar eu sa incep serviciul.
Am primit intre timp o oferta de serviciu de la alta firma, contractul urmand sa inceapa in data de 1 februarie 2015.
Cu ce se va schimba situatia?
- primesc stimulent de insertie pentru aceasta saptamana?
- tatal mai poate sta acea luna? de cand pana cand?
- alte lucruri pe care ar trebui sa le fac in aceasta situatie?
Va multumesc pentru orice raspuns!
Va multumesc mult pentru toate informatiile date!
Multumesc pentru raspunsuri!
Domnule tudorvaleriu, deci sa inteleg ca nu este nicio problema care sa afecteze intrarea in somaj faptul ca ma va angaja doar o luna de zile la aceasta noua firma.
Si cu ce lege sa fiu concediata de la aceasta firma, pentru a beneficia de somaj?
Si mai am o intrebare: pentru calculul indemnizatiei de somaj ce venituri se iau in calcul? Aceasta ultima luna pe care o voi avea la noua firma + 11 luni la firma veche, inainte de intrarea in concediul de crestere copil; sau se ia in considerare si valoarea indemnizatiei pentru cresterea copilului? Si se calculeaza dupa venitul net sau brut? Va multumesc!
Buna ziua,
Am o rugaminte sa ma ajutati cu cateva informatii.
Pe 8 februarie mi se incheie concediul de crestere copil, astfel, pe 9 februarie trebuie sa incep serviciul.
Am discutat cu angajatorul si acesta spune ca este intr-o perioada rea si ca nu va putea sa-mi dea salariu pentru ca nu are bani. Astfel am convenit sa ne intelegem astfel: sa revin la serviciu pentru o luna de zile ca apoi sa intru in somaj.
Dar, angajatorul spune ca este riscul sa fie amendat pentru ca el nu ma poate concedia timp de 6 luni. Astfel, se gandeste sa ma angajez 35 de zile la o alta firma, o cunostinta de a lui, ca apoi eu sa intru in sonaj.
Este ok? Eu nu inteleg de ce nu se poate sa ma angajez aceste 35 de zile tot la el, ca apoi sa intru in somaj.
Imi este teama ca daca ma duc doar 35 de zile la cealalata firma, sa nu cumva sa apara vreo piedica la intrarea in somaj. Va rog, daca puteti sa ma lamuriti cu orice informatie.
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns!
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
Buna ziua! Am si eu o problema de lamurit. Eu si cu sotul am facut un credit de nevoi personale si, impreuna cu economiile noastre, am inceput sa ne ridicam o casuta. Pana acum am investit in ea 65.000 RON si mai avem putin pana sa-i punem acoperisul. Dupa ce casa va fi la rosu, apreciez in vara viitoare, am vrea sa facem un credit de refinantare cu ipoteca si casa la rosu sa o punem garantie...pentru a putea continua casa. Se poate? Vreau sa precizez ca nu este construita prin firma ci in regie proprie. Cum o va evalua banca?
Mai intai ar trebui intabulata, o intabuleaza primaria daca este la rosu?, trebuie sa aiba si ferestre si usi?, am auzit multe pareri si nu stiu care este adevarata?!
Daca ma puteti ajuta cu un raspuns, va multumesc anticipat!