avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit ipotecar cu garantie casa la rosu.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit ipotecar cu garantie casa la rosu.

Buna ziua! Am si eu o problema de lamurit. Eu si cu sotul am facut un credit de nevoi personale si, impreuna cu economiile noastre, am inceput sa ne ridicam o casuta. Pana acum am investit in ea 65.000 RON si mai avem putin pana sa-i punem acoperisul. Dupa ce casa va fi la rosu, apreciez in vara viitoare, am vrea sa facem un credit de refinantare cu ipoteca si casa la rosu sa o punem garantie...pentru a putea continua casa. Se poate? Vreau sa precizez ca nu este construita prin firma ci in regie proprie. Cum o va evalua banca?
Mai intai ar trebui intabulata, o intabuleaza primaria daca este la rosu?, trebuie sa aiba si ferestre si usi?, am auzit multe pareri si nu stiu care este adevarata?!
Daca ma puteti ajuta cu un raspuns, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: claudia.dinu , utilizator 20:23, 2 Noiembrie 2009
Puteti face un credit de refinantare cu ipoteca , iar banca va desemna un evaluator agreat ca sa o evalueze .

Ca sa intabulati casa trebuie sa incheiati cu Primaria de care apartineti (localitate/sector), un proces verbal de receptie a casei.

Pentru a putea intabula imobilul trebuie sa aveti un Proces verbal de receptie intocmit de Primarie, care va verifica pe teren(teoretic)daca ati respectat Autorizatia de constructie.
Constructia poate fi "la rosu" adica sa aiba acoperis si tamplaria exterioara, ...(desi am auzit si receptii fara sa fie puse ferestrele,depinde de primarie!) Nu este necesara montarea pentru receptie a tamplariei interioare, care oricum se pune dupa pardoseli(sau deodata).;)
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa - pot achizitiona un imobil in rosu aflat pe un teren concesionat? BogdanD BogdanD Buna ziua, vreau sa cumpar o casa la gri (subsol, parter, etaj, mansarda, acoperis, ferestre, usi, izolatie exterioara si cam atat). terenul pe care este ... (vezi toată discuția)
Notare constructie in cf Mariiya Mariiya Buna ziua, va rog sa ma ajutati in acessta problema. Am casa in constructie la nivelul acoperis pus si usi exterioare si geamuri dar asta nu este suficient ... (vezi toată discuția)
Notare in cartea funciara w3bbuilder w3bbuilder Salut, am si eu o intrebare simpla la profesionisti. Caz: Am construit o casa la rosu. Am nevoie de un supliment financiar de la o banca pentru finalizare ... (vezi toată discuția)