avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notare in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notare in cartea funciara

Salut,

am si eu o intrebare simpla la profesionisti.
Caz:
Am construit o casa la rosu. Am nevoie de un supliment financiar de la o banca pentru finalizare constructie. Banca nu da credite cu ipoteca decat daca imobilul este intabulat. Nu pot intabula imobilul(sa-i pun geamuri si usi) pentru ca nu mai am bani. O banca de pe piata mi-a spus ca imi face o derogare speciala daca imi notez imobilul in Cartea funciara. Notarea imobilului in cartea funciara nu se poate realiza decat daca intabulez.

Intrebare:
Spuneti-mi si mie cum fac sa-mi notez imobilul in CF fara sa intabulez, si sa profit astfel de oferta respectivei banici de a imi acorda creditul?
Cel mai recent răspuns: tdkappa13 , utilizator 21:51, 4 Octombrie 2009
Puteti nota autorizatia de construire si procesul verbal de incepere a lucrarilor. Dar vor aparea in partea a treia la sarcini/notari, nu in partea a doua referitoare la proprietate!B-)
De ce nu discutati cu arhitectul de la primarie care raspunde de dosarul dvs pentru a intocmi un proces verbal de receptie finala ? Numai in baza acelui proces verbal puteti intabula constructia in Cartea Funciara!
SUCCES!
=D>
intrebare: de ce sa apara in foaia C?
Am citit un pic in legea Nr. 7/1996. La articolul 55, alineatul 3 se poate citi ca se poate trece in cartea funciara, pe baza Procesului verbal de receptia partiala, la prima parte, teren + constructie partiala. Ba mai mult decat atat exista un acord intre ANCPI si asociatia bancilor care specifica clar, ca, in vederea achizitionarii unui credit se poate nota in CF procesul verbal de receptie partiala.

Cum as putea sa conving autoritatile sa faca asta?
exact asta v-a spus si domnul mihai grigore. ca puteti face acea notare. nu trebuie sa ii convingeti in nici un fel. astfel de notari se fac, din cate stiu eu, in mod uzual. trebuie doar sa solicitati notarea autorizatiei si a procesului-verbal. atata ca , din cate cunosc, acea notare se face in foaia B (sau ma rog dupa legea 7/1996 in partea a doua). oricum, este nerelevant pentru dumneavoastra unde se noteaza intrucat registratorul ar trebui sa stie unde trebuie facuta acea notare. ulterior cu extrasul de carte funciara puteti incepe demersurile pentru acordarea creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog mult ajutati-ma sa ajut!!!!!!!! caterina_ro caterina_ro Va rog mult, stie cineva daca Actul aditional conventie incheiat intre Cartea funciara si bancile din Roamnia, conventie care completeaza Legea nr.7/1996 a ... (vezi toată discuția)
Ipotecare bun viitor irbo irbo teoretic stiu ca legea a fost modificata si se poate ipoteca un bun viitor (in speta un apartament ce se va construi intr-un cartier rezidential). practic ... (vezi toată discuția)
Intabulare/autoruizatie de constructie Marius_gxg Marius_gxg Buna ziua, Doresc si eu sa cumpar o casa cu teren prin creditul Prima Casa si am o nelamurie. Casa a fost construita in regim propriu intre 2006 si 2009 ... (vezi toată discuția)