teoretic stiu ca legea a fost modificata si se poate ipoteca un bun viitor (in speta un apartament ce se va construi intr-un cartier rezidential).
practic erau niste probleme legate de procesul verbal pe care nu il elibera nimeni. vroiam sa stiu daca s-a rezolvat aceasta problema? acum in practica se poate pune ipoteca pe un bun viitor? daca da eventual pe privat imi puteti recomanda un notar?
Se poate ipoteca un bun viitor, in conditiile Legii nr. 190/1999 a creditului ipotecar. Ipoteca se poate nota in CF doar daca anterior s-a facut notarea autorizatiei de constructie. Nu inteleg la ce proces-verbal va referiti- in nici un caz cel de receptie a constructiei - in care caz ar fi vorba de notarea ipotecii concomitent cu intabularea in Cf a imobilului.
Pentru ce zona a tarii doriti recomandarea unui notar?
ma refer la procesul verbal de receptie partiala. conform legii pt intabularea unui bun viitor e nevoie de autorizatie consturctie si proces verbal de receptie partiala. cand m-a interesat problema asta stiu ca primaria nu vroia sa elibereze decta procese verbale de receptie finala asa ca nu se stia cine il va elibera pe cel de receptie partiala. notar ma intereseaza in bucuresti.
multumesc mult