avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate rocado

Activitate rocado

Răspuns la discuția Statutul sau legea
Buna ziua,
Da este vorba de membri asociatiei, li se spune fondatori pentru ca eu au facut parte din cei care au infiintat AS.
Si atunci cand alegi un presedinte si un nou comitet acest trebuie inregistrat la judecatoria de care aprtii.
In asociatia infiintata in 2003, au aderat 121 de membri din 130 de proprietari din condominiu. De atunci nu s-au mai inscris alti membri. Intre timp unii au murit, alti au vandut, alti au domiciliu in strainatate, alti la azil. La ora actuala mai sunt 56 de mebri inscrisi in asociatie, restul sunt doar proprietari prin cumparare sau mostenire(succesiune, partaj, etc). La judecatorie noi aparem cu 121 de membri, ne fiind prelucrate modificari ulterioare.
Noi am convocat AG cu 2/3 pentru schimbare presedinte si comitet. Au semnat pt convocare dar din cei 56. Nu e statutar asa a spus la judecatorie. Din 56- 2/3 este aprosimativ 38 de mebri. La ei figuram cu 121 si atunci pt ei statutar insemna 80 de mebri.
Este corect cu zic ei? Ei zic ca Asociatia nu a facut modificari si atunci nu se paote sa inregistreze un proces verbal in care se alege un alt presedinte, pana nu se fac actualizarile. Pentru ca nou presedinte are nevoie 80 de voturi. Di abia la a treia convocare se alge cu nr participantilor.
Deci pana la urma cum este?
Multumesc
Răspuns la discuția Statutul sau legea
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Statutul sau legea
Niciunul din presedinti nu au convocat adunari generale, dar este posibil ca fara 2/3 sa stabilesti la adunare modificarea statutului sau fara 50+1 cum zice la lege? Am convocat AG, dar nu am strans niciodata atatia membri.
Răspuns la discuția Statutul sau legea
Asociatia in 2003 a fost infiintata cu 121 de membri din 130 de proprietari. La momentul actual mai exista 64 de membri din cei fondatori, restul au decedat sau vandut. Niciun alt acord de asociere actualizat nu a mai fost depus la judecatorie, si nici alte cereri de adeziune nu au mai fost inregistrate de catre presedintii asociatiei in aceasta perioada 2003-2014. In statut scrie ca fara 2/3 nu se pot face modificari la statut, deci noi nu mai avem 2/3 din cei fondatori, iar in lege scrie ca fara 50+1% nu se pot face modificari la statut.
Buna ziua,
In cazul unei AS de proprietari organizata dupa lega 203/2007, cu specificatia in statut ca dizolvarea AS se paote face atunci cand in conduminu raman 2 proprietari, este mai presus de lege care spune ca se face cand nr membrilor scade sub 50+1%
Multumesc
Răspuns la discuția Casco Leasing BCR. Legal sau nu!
Din pacate am calculat gresit. In mai e ultima rata, oricum trebuie platit casco. Deranjant este ca ei emit polita casco pt inca o luna, fara sa te intrebe daca doresti sau nu sa mai ramai la societatea de asigurari la care ai fost sau sa mergi la alta agreata tot de ei.
Răspuns la discuția Casco Leasing BCR. Legal sau nu!
Va multumesc. Revin cu detalii dupa ce fac plata totala a masinii.
Buna ziua,
Am nevoie urgent de un sfat avizat in urmatoarea problema.
In 28.04.2006 am facut un ctr de leasing auto la BCR leasing, 60 rate si valoare reziduala ca ultima rata.
Luna asta pe 15 trebuie sa platesc ultima rata.
M-am trezit cu un bilet de la un curier cum ca am de ridicat o polita RCA sau Casco de la Greco. Nu am vrut sa ridic acest plic deoarece nu stiam ce este cu el.
Am sunat la acesti Greco sa aflu ce mi-au timis, am aflat ca este o prelungirea a asigurarii casco pt 1 luna.
Ideea este, ca nu stiu cat de legal este ca ei sa ma oblige sa inchei prelungirea casco la BCR asigurari, in conditiile in care contractul meu se incheiei mai devreme de expirarea politei casco. casco expira pe 28 aprilie, iar eu ultima rata o platesc pe 14 aprilie inclusiv valoarea reziduala. Deci practic contractul meu cu ei se incheie.
Multumesc,
roxana
Răspuns la discuția act aditional oug50/2010
Aceiasi situatie o am si eu pentru un credit de nevoi personale luat de la CEC. In contract scrie ca dobanda este formata din DB dobanda de baza +MR fixa 2,05.
Acum au modificat si au facut MR de 5,5%.
In contract scrie ca MR este fixa in val 2,05 pe toata perioada ctr.
Nici eu nu am semnat actul aditional, dar am intelesc ca daca nu faci notificare pana pe 15 sau 17 sept ca nu esti de acord cu ac modificari, se considera acceptare tacita.

1. Si eu vreau sa stiu daca este legal sa modifice aceasta marja si pot schimba calculul dobanzii.
2. Comisionul de risc luat la acordarea creditului este legal aplicat sau nu?
Multumesc

Va atasez si explicatia consilierului bancar.
" Va transmitem atasat noul grafic de rambursare dupa modificarea dobanzii conform OUG 50/2010. Referitor la prevederile acestui OUG au fost transmise notificari tuturor clientilor centralizat, insa nu stim inca daca au ajuns toate la destinatari in timp util.

Conform prevederilor art. 37 din OUG 50/9.06.2010 in contractele de credit cu dobanda variabila se vor aplica urmatoarele reguli:
- dobanda va fi raportata la un indice de referinta EURIBOR/ROBOR/LIBOR, in functie de valuta creditului, la care creditorul poate adauga o anumita marja, fixa pe toata perioada de creditare
- marja dobanzii poate fi modificata doar ca urmare a modificarilor legislative care impun in mod expres acest lucru.

In consecinta, Banca a fost obligata sa renunte la « dobanda de referinta a Bancii – Prime Rate » care se modifica tot la inceputul fiecarui trimestru, si sa foloseasca in cazul dvs. ROBOR.

Astfel la data de 28.06.2010, conform OUG 50/2010, acestui credit i s-a aplicat noua formula de dobanda compusa din ROBOR si marja, respectiv dobanda la creditul dvs varolabila la 28.06.2010 de 11.95% a devenit 11.93%, compusa dintr-o MR = 6.25 p.p + ROBOR 3M valabil la 01.04.2010 in procent de 5.68%.

Incepand cu data de 01.07.2010, conform cotatiei ROBOR 3M valabila la 01.07.2010, dobanda creditului este de 13.52 %, compusa din aceeasi MR = 6.25 p.p + ROBOR 3M = 7,27%.

In concluzie, influenta aplicarii prevederii OUG 50/2010 in trimestrul II a fost de - 0,02 %, iar incepand cu 1 iulie 2010 cresterea de 1,59% se datoreaza in exclusivitate cotatiei ROBOR 3M publicata de BNR.

Dobanda variabila se va modifica trimestrial, la datele de 1 ianuarie, 1 aprilie, 1 iulie si 1 octombrie ale anului, cu dobanda ROBOR 3M, din ziua modificarii, conform cotatiei comunicate de BNR ; urmatoarea modificare a dobanzii se va face in data de 1 oct 2010, conform ROBOR 3M stabilit de catre BNR la aceea data.

Conform prevederilor art 40 (3) din OUG 50/2010 “ In cazul modificarilor impuse prin legislatie, nesemnarea de catre consumator a actelor aditionale este considerata acceptare tacita ».

Avand in vedere cele de mai sus rata aferenta creditului dumneavoastra a avut urmatoarea evolutie in functie de modificarile de dobanda si
De la 1.234,71 lei la 1.214,74 lei urmare a scaderii scaderii dobanzii Prime Rate de la 11.25% cat a fost la acordarea creditului la 9.9%
De la 1.214,74 lei la 1.141,10 lei urmare a primei rambursari anticipate
De la 1.141,10 lei la 1.178,20 lei urmare a intrarii in vigoare a OUG 50/2010
De la 1.178,20 lei la 1.157,48 lei urmare a celei de-a doua rambursari anticipate."
Buna ziua,

Sunt interesata sa stiu cum se poate ataca o lege prin care sunt obligata sa platesc retroactiv pe ultimii 5 ani pentru a deveni asigurat la sanatate.
Acest lucru mi se pare abuziv si mi se incalca dreptul la posibilitatea de a intra in legalitate ( in conditiile in care eu nu am beneficiat de nici un serviciu medical de la stat in acesti ultimi 5 ani) si am obtinut venituri din DDA, pentru care nu eream obligata sa platesc contributii la CAS.
As dori sa stiu ce sanse am sa pot face ceva in acest sens.

Multumesc