avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Activitate psf

Activitate psf

Buna ziua.Am urmatoarea dilema: care este cursul valutar leu/euro luat in considerare de persoanele juridice pentru calculul pragului de 65.000 euro aferent veniturilor realizate la finele anului 2012? Cel de la data aderarii Romaniei la UE(3,3817 lei/euro) sau cel comunicat de BNR la 31.12.2012(4,4291lei/euro)? Va rog sa specificati si cadrul legal.
Va multumesc anticipat.:-/
Răspuns la discuția Angajare somer-facilitati 2012
Multumesc.
Buna ziua. Ma intereseaza daca un angajator, care doreste sa incadreze in munca, cu CIM pe perioada nedeterminata si salar minim pe economie, o persoana in varsta de 32 ani, care in prezent primeste ajutorul de somaj( care expira in 26.01.2013), beneficiaza de facilitati fiscale (scutiri de plata la contributii sociale sau subventii)?
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Inregistrare CIM cu timp partial
Am inteles, multumesc.
Răspuns la discuția Inregistrare CIM cu timp partial
Ar mai fi o problema legata de tipul de salar: lunar(fiind vorba de personal TESA?) sau orar ? Deoarece in functie de selectia facuta calculul datoriilor cu salaraiile se raporteaza fie la salariul de incadrare (de baza), fie la salariul aferent timpului lucrat(corespunzator celor 2h/zi)?!
Răspuns la discuția Inregistrare CIM cu timp partial
Multumesc pentru ajutor.
Răspuns la discuția Inregistrare CIM cu timp partial
Firma are 6 angajati, CCM la nivel de unitate nu exista, iar la nivel CIM sau ROI nu sunt prevazuti, atunci cred ca e ok.
Buna ziua.
Am o nelamurire in legatura cu inregistrarea unui contract de munca cu 2h/zi-nu este functia de baza- la compartimentul contabilitate: pentru efectuarea inregistrarilor contabile si semnare declaratii fiscale si bilant, la un SRL:
- nu stiu daca la salariul brut se mai tine cont de acei coeficienti stabiliti la un moment dat in Contractul Colectiv de Munca la nivel national, fiind vorba de un post care necesita studii superioare( coeficientul 2 x salar minim pe economie).
Mentionez ca CA aferenta 2011 a depasit pragul de 35.000 euro.
Va multumesc anticipat. #-o
Răspuns la discuția contract de munca pensionar 2012
Multumesc .
Buna ziua. V-as fi recunoscator daca ma-ti lamuri intr-o problema legata de angajarea cu CIM a unui pensionar (limita de varsta) cu timp partial (2 ore/zi) si durata nedeterminata, de catre o firma de constructii cu capital integral privat. Este corect din punct de vedere legal incheierea unui astfel de contract? In afara de somaj ce contributii nu se mai retin? Va multumesc anticipat.