avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare CIM cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare CIM cu timp partial

Buna ziua.
Am o nelamurire in legatura cu inregistrarea unui contract de munca cu 2h/zi-nu este functia de baza- la compartimentul contabilitate: pentru efectuarea inregistrarilor contabile si semnare declaratii fiscale si bilant, la un SRL:
- nu stiu daca la salariul brut se mai tine cont de acei coeficienti stabiliti la un moment dat in Contractul Colectiv de Munca la nivel national, fiind vorba de un post care necesita studii superioare( coeficientul 2 x salar minim pe economie).
Mentionez ca CA aferenta 2011 a depasit pragul de 35.000 euro.
Va multumesc anticipat. #-o
Cel mai recent răspuns: psf , utilizator 16:53, 23 August 2012
Coeficientii de ierarhizare pentru stabilirea salariului de baza erau stabiliti prin CCM unic la nivel national 2007-2010.
In acest moment nu mai exista o impunere a acestora prin lege, decit daca acestia nu sunt stabiliti prin CCM al unitatii, CIM, sau la nivel de grup de unitati sau sector de activitate.
Daca acesti coeficienti nu sunt stabiliti astfel, salariul de baza minim brut garantat in plata este incepind cu 01.01.2012 la 700 de lei.
Firma are 6 angajati, CCM la nivel de unitate nu exista, iar la nivel CIM sau ROI nu sunt prevazuti, atunci cred ca e ok.
sigur este ok.
Multumesc pentru ajutor.
Ar mai fi o problema legata de tipul de salar: lunar(fiind vorba de personal TESA?) sau orar ? Deoarece in functie de selectia facuta calculul datoriilor cu salaraiile se raporteaza fie la salariul de incadrare (de baza), fie la salariul aferent timpului lucrat(corespunzator celor 2h/zi)?!

Alte discuții în legătură

Gresit sal incadrare getafolescu getafolescu Buna ziua, Am preluat luna aceasta o firma cu 2 angajati cu salariul minim pe economie si am constatat ca nu au fost majorate salariile din 01.01.2011. ... (vezi toată discuția)
Salarizare tesa dragosmusat dragosmusat Care sunt modalitatile de salarizare pentru personalul TESA? Exista vreo modalitate ca personalul TESA dintr-o intreprindere sa fie platit in cote procentuale ... (vezi toată discuția)