Mentionez ca facturile sunt pe numele intretinutului pentru ca nu vreau sa creada ca ma pun stapana pe casa .Eu ii asigur tot pentru a avea o batranete linistita si lipsita de griji.Vreau sa stiu daca e bine cum fac ca rog pe cel care mi face chitanta sa treaca pe spate achitat de x-ulescu pentru x-ulescu.multumesc din suflet.
E bine daca atunci cand achit facturile de gaz curent rog pe cel care mi face chitanta sa mi treaca pe spatele chitantei achitat de x-ulescu pentru x-ulescu?multumesc mult
Buna ziua.Vreau sa intreb urmatorul lucru :facturile trebuiesc trecute pe numele intrtinatorului in cazul unui contract de intretinere cu uzufruct viager?multumesc din suflet
Buna ziua.Eu am cu mama mea un contract de intretinre incheiat acum 5 ani la notar.Mama are pensie foarte mica iar eu ii asigur toate cele necesare pentru a avea o batranete lipsita de griji.Nu locuiesc cu ea dar stau la cateva blocuri de ea si ii asigur intretinerea in apartamentul care face obiectul contractului.Mama si a rezervat si dreptul de uzufruct viager si a fost asistata la notar si de un reprezentant al autoritatii tutelare.In contract sunt stipulate obligatiile de intretinere pe toata durata vietii mamei.Totul decurge bine de 5 ani ne intelegem minunat.vreau sa stiu de ce in icheierea contractului scrie asa:apreciem obligtia de intretinere la suma de.......iar cea a apartamentului la suma de.......iar pe o perioada de 10 ani apreciaza apartamentul la aceeasi suma. .Asta ce inseamna e doar pentru stabilirea taxei de timbru sau dupa 10 ani trebuie apreciata valoarea apartamentului la alta suma?Pentru ca contractul e pe viata pe durata nedeterminata si e contract de intretinere eu am calitateata de intretinator iar mama are calitatea de intretinut.Multumesc din suflet=D>
Imi puteti explica putin mai pe intelesul meu ca nu am prea inteles.ziceti ca e valabil chiar incheiat verbal si daca e valabil asa si spuneti ca in cazul meu a fost un contract de comodat esentialmente gratuit nu ma poate actiona in instanta daca e valabil incheiat verbal?poate dovedi ca am stat acolo? multumesc mult
Buna ziua.Eu am o intrebare.Eu am avut niste examene in cj la facultate si cum nu mi permiteam sa stau in cj sora mamei mele s a oferit si a zis sa stau la ea pe perioada examenelor adica 3 saptamani cat dura.Matusa mea sta in chirie la cluj.Am acceptat binenteles mi a zis ca nu trebuie sa platesc nimik ca ma ajuta sa locuiesc la ea cat dau examenele sa nu mai fac naveta.Toate bune dupa ce am venit de acolo s a certat cu mama mea si mi a spus ca nu a uitat ca trebuie sa i platesc o luna chirie cat am stat acolo si ca trebuie sa i platesc.Credeti ca ma poate actiona in judecata pentru motivul asta?Nu am compleat vreun contract ca am stat acolo 3 saptamani sau ca s obligata sa platesc ceva.Da nu mi i se pare corect ca dupa ce s a oferit ca ma ajuta acum ca s au certat sa pretinda de la mine bani.Multumesc mult