avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Activitate Alina73

Activitate Alina73

Răspuns la discuția contract intretinere
multumesc pentru raspunsurile primite.
Mentionez ca facturile sunt pe numele intretinutului pentru ca nu vreau sa creada ca ma pun stapana pe casa .Eu ii asigur tot pentru a avea o batranete linistita si lipsita de griji.Vreau sa stiu daca e bine cum fac ca rog pe cel care mi face chitanta sa treaca pe spate achitat de x-ulescu pentru x-ulescu.multumesc din suflet.
E bine daca atunci cand achit facturile de gaz curent rog pe cel care mi face chitanta sa mi treaca pe spatele chitantei achitat de x-ulescu pentru x-ulescu?multumesc mult
Buna ziua.Vreau sa intreb urmatorul lucru :facturile trebuiesc trecute pe numele intrtinatorului in cazul unui contract de intretinere cu uzufruct viager?multumesc din suflet
Răspuns la discuția intretinere
multumesc din suflet pentru raspunsurile primite.
multumesc mult
Dar de ce e aprecit pe 10 ani?
Discuție intretinere
Buna ziua.Eu am cu mama mea un contract de intretinre incheiat acum 5 ani la notar.Mama are pensie foarte mica iar eu ii asigur toate cele necesare pentru a avea o batranete lipsita de griji.Nu locuiesc cu ea dar stau la cateva blocuri de ea si ii asigur intretinerea in apartamentul care face obiectul contractului.Mama si a rezervat si dreptul de uzufruct viager si a fost asistata la notar si de un reprezentant al autoritatii tutelare.In contract sunt stipulate obligatiile de intretinere pe toata durata vietii mamei.Totul decurge bine de 5 ani ne intelegem minunat.vreau sa stiu de ce in icheierea contractului scrie asa:apreciem obligtia de intretinere la suma de.......iar cea a apartamentului la suma de.......iar pe o perioada de 10 ani apreciaza apartamentul la aceeasi suma. .Asta ce inseamna e doar pentru stabilirea taxei de timbru sau dupa 10 ani trebuie apreciata valoarea apartamentului la alta suma?Pentru ca contractul e pe viata pe durata nedeterminata si e contract de intretinere eu am calitateata de intretinator iar mama are calitatea de intretinut.Multumesc din suflet=D>
Răspuns la discuția drepturi
Imi puteti explica putin mai pe intelesul meu ca nu am prea inteles.ziceti ca e valabil chiar incheiat verbal si daca e valabil asa si spuneti ca in cazul meu a fost un contract de comodat esentialmente gratuit nu ma poate actiona in instanta daca e valabil incheiat verbal?poate dovedi ca am stat acolo? multumesc mult
Discuție drepturi
Buna ziua.Eu am o intrebare.Eu am avut niste examene in cj la facultate si cum nu mi permiteam sa stau in cj sora mamei mele s a oferit si a zis sa stau la ea pe perioada examenelor adica 3 saptamani cat dura.Matusa mea sta in chirie la cluj.Am acceptat binenteles mi a zis ca nu trebuie sa platesc nimik ca ma ajuta sa locuiesc la ea cat dau examenele sa nu mai fac naveta.Toate bune dupa ce am venit de acolo s a certat cu mama mea si mi a spus ca nu a uitat ca trebuie sa i platesc o luna chirie cat am stat acolo si ca trebuie sa i platesc.Credeti ca ma poate actiona in judecata pentru motivul asta?Nu am compleat vreun contract ca am stat acolo 3 saptamani sau ca s obligata sa platesc ceva.Da nu mi i se pare corect ca dupa ce s a oferit ca ma ajuta acum ca s au certat sa pretinda de la mine bani.Multumesc mult