avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract intretinere

Buna ziua.Vreau sa intreb urmatorul lucru :facturile trebuiesc trecute pe numele intrtinatorului in cazul unui contract de intretinere cu uzufruct viager?multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Alina73 , utilizator 14:18, 18 Decembrie 2009
Facturile vor fi platite pe numele aceleia dintre partile din contract , care figureaza pe ele. Insa oricum ar fi, este bine ca si intretinatorul , in cazul in care plateste sau isi aduce contribuitia la plata facturilor, sa poata dovedi acest lucru, in caz de litigiu. In vederea acestui lucru este bine sa se semneze lunar o hartie in care sa se consemneze ca intretinatorul a achitat facturile ( daca a facut-o) , act care sa fie atestat de semnatura partilor.
E bine daca atunci cand achit facturile de gaz curent rog pe cel care mi face chitanta sa mi treaca pe spatele chitantei achitat de x-ulescu pentru x-ulescu?multumesc mult
Mentionez ca facturile sunt pe numele intretinutului pentru ca nu vreau sa creada ca ma pun stapana pe casa .Eu ii asigur tot pentru a avea o batranete linistita si lipsita de griji.Vreau sa stiu daca e bine cum fac ca rog pe cel care mi face chitanta sa treaca pe spate achitat de x-ulescu pentru x-ulescu.multumesc din suflet.
Consider ca este foarte intelept din partea dvs. sa procedatii n acest fel. Aceste mentiuniva pot fi de mare folos in caz ca se ivi , vreodata , un litigiu intre dvs. si cel intretinut. Sa procedati la fel si in continuare, in fond , nu este nicio complicatie.
multumesc pentru raspunsurile primite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii pe numele chiriasului Tzimpirika Tzimpirika Societatea la care lucrez a inchiriat apartamente pentru angajati. Pe langa chirie, achitam si utilitatile (inclusiv intretinerea). Chitantele de la ... (vezi toată discuția)
Actiune "in pretentii"-neplata cheltuieli curente imobil ContSters328374 ContSters328374 Sunt proaspat divortat, cu partaj neinitiat,dar hotararea pe fond inca nu mi-a parvenit, urmeaza sa-mi fie comunicata oficial, apoi curg 30 zile termen de ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii la furnizor nathaly nathaly Sunt un locatar de pe aceeasi scara cu unul din utilizatorii de pe forum.Intrebarea mea este : mai multi locatari de pe aceeasi scara,putem plati facturile de ... (vezi toată discuția)