avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actiune \\"in pretentii\\"-neplata cheltuieli curente ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actiune "in pretentii"-neplata cheltuieli curente imobil

Sunt proaspat divortat, cu partaj neinitiat,dar hotararea pe fond inca nu mi-a parvenit, urmeaza sa-mi fie comunicata oficial, apoi curg 30 zile termen de apel.
Problema este ca fosta nu prea intentioneaza sa contribuie in niciun fel la cheltuielile curente ale casei : facturi gaze, lumina, intretinere, impozite anuale cladire, etc. Am inteles ca trebuie sa "colectionez" un numar de "X" facturi achitate de mine (X>10) si apoi sa o chem in judecata pentru a fi obligata la plata unei parti din valoarea acestor facturi.

1- Cum anume sa dac asta .Sa mai platesc onorariul unui avocat si sa cer pe langa parte din suma de achitat si onorariul avocatului?
2- La proces poate sa zica ca n-am lasat-o eu sa plateasca, sau cine stie ce aberatie ..trebuie sa.. si cum sa probez ca refuza sa contribuie la cheltuielile comune ale casei?
3- Din moment ce platesc pensie alimentara pentru minorul ce urmeaza sa stea la domiciliul mamei, eu consider normal ca daca suntem trecuti 3 persoane la intretinere , eu (1 persoana) sa suport 1/3 si ea (ea+minor=2 persoane) sa suporte 2/3..totusi am inteles ca uneori (deseori) s-au dat sentinte numai pentru 1/2 din cheltuielile comune, fapt pe care nu-l prea inteleg...Poate cineva sa-mi explice daca este asa si de ce ?
Cel mai recent răspuns: ContSters328374 , utilizator 20:43, 22 Ianuarie 2015
Inteleg ca aveti deja avocat si ar fi bine sa vorbiti in amanunt cu el pentru a va explica in detaliu.

Sa luati chitanta de la asociatie ca ati achitat doar dvs.
Adica sa nu va treaca pe amandoi pe chitanta.

Dupa divort veti putea avea dreptul la aceste cheltuieli insa e bine sa o rezolvati amiabil.
De regula pe chitanta se mentioneaza apartamentul pentru care se achita cotele lunare de intretinere
Solicitati administratorului/casierului sa precizeze in clar pe chitanta numele si prenumele platitorului
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

.................................
................. insa e bine sa o rezolvati amiabil.

Daca puteam rezolva amiabil , nu eram "pe aici"!

Nu e vorba numai de "intretinere" ci si de curent, gaze, etc dar plata o fac cu cardul de salariu din contul personal prin Internet Banking si un simplu extras de cont face dovada achitarii chitantelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala - inregistrare cheltuieli sediu in registrul de incasari si plati nforcer2004ro nforcer2004ro Buna ziua, Am o Intreprindere Individuala si am facut contract de comodat pentru sediu (50% din apartament). Intretinerea achit cu numerar (persoana fizica) ... (vezi toată discuția)
Despre pensia alimentara: sunt reclamant intr-un proces de divort. ... End3r End3r Despre pensia alimentara: Sunt reclamant intr-un proces de divort. Locuiesc impreuna cu sotia si mama celor 2 copii ai nostri intr-un imobil contractat prin ... (vezi toată discuția)
Refuzul unuia dintre soti de a suporta jumatate sau o parte din cheltuielile curente ale locuintei ContSters328374 ContSters328374 Acum 5 ani , sotia mea a ramas in somaj , venitul diminuandu-se la cca 30% apoi ajutor social, apoi cca. 6 luni nimic. Dupa reangajarea pe cale procesuala a ... (vezi toată discuția)