Societatea la care lucrez a inchiriat apartamente pentru angajati. Pe langa chirie, achitam si utilitatile (inclusiv intretinerea). Chitantele de la intretinere sunt eliberate pe numele proprietarului iar administratorul asociatiei refuza sa le elibereze pe numele societatii. Exista temei legal in baza caruia pot solicita eliberarea chitantelor pentru plata intretinerii pe numele chiriasului - persoana juridica? Intreb acest lucru deoarece in cazul unui eventual proces cum fac dovada ca a platit societatea atata timp cat chitantele sunt eliberate pe numele proprietarului.
Administratorul procedeaza corect.
Pentru a face dovada ca societatea dumneavaostra a achitat acele sume de bani, aveti doua variante :
* plata prin virament bancar;
* solicitati ca pe chitanta sa se mentioneze ca plata respectiva a fost facuta in numele proprietarului de catre societatea dumneavoastra.
Administratorul procedeaza incorect. Pe ORICE CHITANTA se trece platitorul, ca doar el da banii. Chiar daca factura (in cazul nostru intretinerea) este pe alt nume. Si se specifica ca s-a incasat de la x intretinerea pentru ap. y. Si in nici un caz nu a fost facuta in numele proprietarului deoarece nu s-a platit cu banii acestuia ci cu banii chiriasului.
Ar trebui sa-i faceti cunoscut contractul de inchiriere unde se specifica faptul ca :"cheltuielile de intertinere " sunt suportate de chirias , astfel justificati cererea dvs, de altfel corecta, de a va emite chitantele pe numele societatii ..este evident ca administratorul nu cunoaste dispozitiile contractuale inter dvs si locator .
Subscriu opiniei dlui. Mihail.
Adoptati cea mai simpla solutie: viramentul bancar.
Si ca sa nu existe incurcaturi puteti trimite, cu confirmare de primire, pe adresa Asociatiei desfasuratorul cu detaliile platii( nume, ap. suma, explicatii).
In contractul incheiat cu proprietarul sunteti sau nu imputerniciti sa faceti aceste plati in numele lui?
Proprietarul are interesul in aceeasi masura sa fie reglementat aspectul chitantei cu administratorul, pentru ca in caz de neplata a intretinerii, asociatia va chema in instanta proprietarul. Acesta trebuie sa faca (daca s-a ajuns in acest impas cu administratia inflexibila) o cerere scrisa catre presedintele asociatiei in care sa ceara ca aceste chitante sa fie emise pe numele chiriasului.