avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chitanta As. de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chitanta As. de Proprietari

Asociatia de Proprietari refuza sa elibereze chitanta de plata contributiilor la intretinere pe numele firmei.
Societatea inchiriaza de la proprietar un garaj in bloc de P+4 pentru as desfasura activitatea de comert.
Asociatia de Proprietari cere si primeste copii dupa contractul de inchiriere si certificatul de inregistrare al societatii,are acordul acesteia pt ca societatea sa functioneze, insa emite chitanta de plata a cheltuielilor aferente acestui spatiu tot pe numele proprietarului.De ce? Raspunsul este "nu se poate"!
Nu stiu care este baza legala cu care sa-i pot determina sa faca ce este corect.
Ajutati-ma,va rog!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:02, 3 Februarie 2013
nu trebuie neaparat sa aveti o reglementare legala, deoarece o astfel de reglementare nu exista, ci trebuie sa rugati casiera ca pe chitanta emisa sa va treaca si numele firmei chiriase.
chitantele se fac pe numele proprietarului.Puteti solicita sa se specifice: am primit de la ...pt....suma de ...lei reprezentand
sau solicitati contul asociatiei si depuneti in cont,unde va figura numele depunatorului
sau sa primiti de la proprietar o chitanta cu suma respectiva
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
proprietaru, utilizator
Nu scrie nicaieri ca o chitanta se completeaza cu numele proprietarului.
Daca plateste altcineva cota de intretinere se scrie numele celui care plateste si apartamentul.
Este suficient pentru administrator sa scada suma din contul acelui apartament.
Cu atat mai mult cu cat chiriasul prezinta si actul de inchiriere. Aceasta chitanta ii este necesara pentru contabilitatea firmei, emisa pe numele firmei.

Un administrator care spune ca "nu se poate", nu are niciun argument.
Asa este cum spune doamna elga50. De fapt regula este clara: pe chitanta trebuie sa figureze numele celui care plateste pentru apartamentul nr. xx.
Bun, eu vreau sa va sfatuiesc si altceva: de regula in situatii ca a dvs. trebuie sa existe o conventie intre firma dvs. si as. prop. privind decontarea cheltuielilor facute de firma la as. prop. In conventie am stabilit ca asoc. emite factura si chitanta ( creste f. putin comisionul perceput de asoc.).
Un model de conventie gasiti la Documente utile, aici in dreapta paginii. Dati ”Vezi toate” , apoi filtrati numai vizualizarea doc. specifice as. prop. O gasiti sigur. Este doar un exemplu, se poate modifica cum doriti.
...................
Haideti ca am adus documentul mai aproape:www.avocatnet.ro/content/con...

Succes!
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
Adam Grecu, utilizator
Corect. Chitanta poate fi emisa de casier pe orice nume doreste cel care vine cu banii in mana, important pentru toate partile este ca pe chitanta (eventual insotita de factura), sa se specifice ce reprezinta suma.
Avem chiriasi atat persoane fizice cat si juridice in asociatie si emitem chitante insotite sau nu de factura, dupa cum solicita cel ce plateste. Proprietarul si chiriasul au convenit si-a adus la cunostinta asociatiei catre cine se intocmeste factura si/sau chitanta, asociatiei fiindu-i indiferent de la cine incaseaza.
Daca in asociatia de care vorbim pe acest subiect, conducerea acesteia nu vrea, nu poate, nu stie..., cum sa lucreze, sugerez ca acel chirias sa faca plata catre asociatie prin banca si o sa-si poata deconta legal cheltuiala pe firma, pe baza instrumentului de plata emis de banca.

Alte discuții în legătură

Recuperari debite administrator ContSters215676 ContSters215676 Buna ziua, Locuiesc cu chirie si noul administrator mi-a spus ca pe langa fondul de rulment care trebuie sa-l platesc esalonat, trebuie sa mai achit pe luna o ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii la bloc Volentir Mircea Volentir Mircea Cand in listele de plata lunare sunt prevazute sume si pentru fondul de reparatii, in chitantele ce se elibereaza proprietarilor trebuie sa se specifice in ... (vezi toată discuția)
Tabelul cu cotele de intretinere - rubrici separate pentru fondul de reparatii si rulment ? Lidia2012 Lidia2012 Buna ziua. V-as ruga sa ma lamuriti daca tabelul cotelor la intretinere trebuie sa aiba coloane separte pentru fondul de rulment, respectiv de intretinere. De ... (vezi toată discuția)