avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperari debite administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperari debite administrator

Buna ziua,
Locuiesc cu chirie si noul administrator mi-a spus ca pe langa fondul de rulment care trebuie sa-l platesc esalonat, trebuie sa mai achit pe luna o suma de 130 lei pentru ca fostul administrator a decedat si in urma lui au ramas sume foarte mari de recuperat (asa a stabilit Asociatia in sedinta) - in bloc 60% sunt chiriasi; asta ca sa evite inchiderea de apa calda, caldura, etc.
Va rog sa imi spuneti, ca chirias, daca trebuie sa achit aceasta suma lunar. Daca raspunsul este afirmativ, trebuie chitanta separata fata de chitanta pentru intretinere?
Cel mai recent răspuns: banat , utilizator 00:48, 21 Martie 2012
Fondul de rulment se plateste de chirias deoarece acesta acopera costurile intretinerii curente si-aceasta intretinere trebuie platita de chirias. Este de preferat sa fie platita toata suma odata, pe chitanta separat, pentru ca atunci cand chiriasul pleaca din asociatie sa poata solicita usor sa i se restituie fondul de rulment.
Acel fond special stabilit pentru a scoate asociatia din necazul in care este acum, nu este de datoria chiriasului sa-l plateasca, ci este in sarcina proprietarului. Dar dumneavoastra va puteti intelege cu proprietarul sa platiti in locul lui si sa vi se scada din chiria lunara.
Asa este toata lumea impacata si fiecare plateste conform legii.
adriantot a scris:

"Acel fond special stabilit pentru a scoate asociatia din necazul in care este acum, nu este de datoria chiriasului sa-l plateasca, ci este in sarcina proprietarului. Dar dumneavoastra va puteti intelege cu proprietarul sa platiti in locul lui si sa vi se scada din chiria lunara.
Asa este toata lumea impacata si fiecare plateste conform legii. "


Stimate domn,
va multumesc foarte mult pentru raspuns, insa va intreb referitor la plata acestui fond special daca trebuie chitanta separata pentru sumele care vor fi achitate lunar ( fata de chitanta pentru intretinere).

Nu trebuie neaparat chitanta separata ci se poate plati pe aceeasi chitanta pe care achitati cotele de intretinere lunare, cu defalcarea sumei si explicatii in partea de jos a acesteia.
Adica total achitat suma de 200 lei reprezentand:
- 155 lei intretinere februarie 2012
- 45 lei fond special...
Dar daca cei din conducerea asociatie au decis sa se emita chitante separat, e cu atat mai bine.
nu aveti obligatia de a plati sumele lipsa.Aceste sume vor fi platite de comitet si comisie cenzori,pt neglijenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond reparatii la bloc Volentir Mircea Volentir Mircea Cand in listele de plata lunare sunt prevazute sume si pentru fondul de reparatii, in chitantele ce se elibereaza proprietarilor trebuie sa se specifice in ... (vezi toată discuția)
Fond rulment intretinere bloc brendissima brendissima Mai exista sau nu fond de rulment?Eu stiam ca in 2007 s-a decis ca nu mai este obligatoriu, ci optional, dar in acelasi timp s-a nascut foondul de reparatii. ... (vezi toată discuția)
Cine plateste fondul de reparatii si fondul de rulment? Eelly Eelly In asociatia pe care o administrez sunt 5 partamente de vanzare. O firma este interesata sa cumpere aceste apartamente si sa le dea in chirie angajatilor sai. ... (vezi toată discuția)