Buna ziua,
Am o bunica ce a ramas vaduva de curand. Are doi copii. Unul din ei a facut succesiunea pe casa parintilor si acum a convins-o pe bunica sa fie de acord cu vanzarea intregului imobil, cu rele intentii banuiesc (sa profite de suma de bani a vaduvei si sa o lase in strada). Bunica are o serie de afectiuni: a facut accident vascular cerebral cu semipareza pe partea dreapta, cardiopatie ischemica si alte cateva diagnostice care zic ca n ar fi concludente. As dori sa va intreb daca in urma unui control neurologic bunica ar putea sa ramana fara capacitatea de a incheia acte gen vanzare cumparare. Dansa sustine oricum in diverse discutii ca uita anumite lucruri sau ca nu mai gandeste ca inainte. Acest diagnostic de Accident Vascular Cerebral poate fi o baza solida pt scoaterea unui certificat care sa ii reduca capacitatea de exercitiu?
Bunicu meu a decedat de curand. Bunica a cerut sa se faca succesiunea imobilului. Ea a cedat partea ei celor 2 copii, astfel ca acum dansa are 50% si copii 25% fiecare din casa. Matusa vrea sa vanda in acord cu bunica acest imobil iar tatal meu nu e de acord. Au inceput cu amenintari cum ca bunica nu ii va mai da nimic din mostenirea ce i s-ar cuveni tatalui meu dupa moartea ei daca nu e de acord sa dea semnatura sa vand casa. Acum a primit un alt soi de amenintare. Ca il va da in judecata. Care sunt urmarile in acest caz? Ce ma puteti sfatui sa fac mai intelep in aceasta speta? e posibil sa o convingem pe matusa sa renunte la cei 25% din casa si tatal meu sa renunte la dreptul la mostenirea al mamei lui? Astept cu nerabdare un raspuns.
Va multumesc anticipat!
am un chiosc de 9mp si l-am cumparat simplu printr-un act de vanzare cumparare.
am constatat ca nu ma pot folosi de el daca nu ii fac proiect.
are idee cineva daca ma ajunge mult sa ii fac proiect? o suma anume orientativ:(
am cerut de la primarie sa mi se dea o autorizatie de amplasare si ma tot amana... imi zic vino saptamana viitoare si cand vin spun din nou acelasi lucru.
autorizatia de amplasare e acordata pt un chiosc mobil doar insotit de proiectul chioscului?
mi s-a mai spus ca tre sa refac cadastrul casei unde voi pune chioscu desi acesta nu apartine respectivului propietar ci mie.
cum pot face sa scap de aceasta situatie jenanta pt mine si ce sa fac in aceasta situatie cand primaria ridica din umeri?:sorry:
problema este obtinerea unei autorizatii de amplasare care ma tine in loc la primarie... nu vor sa mi-o dea daca nu fac proiect pe chioscu mobil.... in consecinta nu am cum sa asigur conditii specifice de functionare... trebuie sa trag apa curent, de amenajat inauntru, de procurat casa de marcat, cantar.... o gramada de lucruri... care necesita mult timp
si se pare ca am ramas intepenita in birocratia de la primaria locala:(:(:(
am obtinut pana acum certificatul de inregistrare de la onrc si acel certificat constatator... am ridicat azi si registrul unic de control... dar au trecut 3 saptamani si va dura si mai mult pana voi putea oficial deschide magazinu....
acum mi-e teama ca ma voi trezi ca am declaratii fiscale de facut iar eu nici macar nu am deschis nimic...deci figurez doar cu actele astea obtinute de la onrc:(
am infiintat o intreprindere individuala si ma lovesc de faptul ca nu pot deschide magazinul.
daca eu nu functionez sunt totusi pasibila sa platesc amenzi sau am de facut vreo declaratie fiscala sau alte indatoriri?
din pacate m-am grabit cu actele si ma tem ca sunt buna de plata...:-/ :(