Buna Ziua! Va rog sa-mi spuneti ce demersuri si ce acte sunt necesare pentru deschiderea unei actiuni de reducere a procentului pensiei alimentare ,ca urmare a nasterii unui copil la a doua casatorie?
:">
Buna ziua! Punctul de lucru s-a desfiintat...Departamentul care includea si punctul meu de lucru s-a concentrat in capitala. Mi s-a oferit posibilitatea de a pleca voluntar cu salarii compensatorii.Am refuzat si am cerut la Dep.Resurse umane reancadrarea pe un post ce l-am avut inainte pentru a ramane in companie.Mi s-a raspuns in scris ca nu sunt posturi pt. pregatirea mea si am fost invitat sa imi caut de munca pe siturile cu oferte de munca.Mi s-a propus ulterior relocarea in capitala dar nu mi-o pot permite pt. ca am salariul mic si sunt la 250 km de capitala cu domiciliul si familia,le-am propus sa ma delege si sa-mi acorde drepturile specifice delegarii ,de trei saptamani astept raspunsul de la seful de departament ,ma duc in continuare la servici si nu mi se da nimic de lucru.Mi se cere ajutorul de la alte departamente locale si mi-l ofer cu placere ...trece si ziua mai repede muncind cate ceva...Cei de la capitala ma ponteaza mai ales ca de doua ori pe luna ii ajut pe colegi delegati de Bucuresti sa vina sa presteze o activitate pe care o faceam eu , dar eu nu am semnat protectia muncii de doua luni.Nu ma pot concedia pt.ca ,compania are un acord cu sindicatul ca pana la 01.05.2010 sa nu concedieze angajatii in caz de reorganizare a activitatii.Se spune ca nu mi se va mai acorda accesul in incaperea in care stau zilnic ,o vor sigila si va trebui sa ma plimb 8 ore zilnic in curte in conditii in care afara e ger acum :( Ce ma fac nu stiu incotr-o s-o iau...Au dreptul sa ma tina asa in starea asta de stres,asteptare si incertitudine? Sa fac o petitie in care sa cer reanalizarea situatiei mele la Resurse umane? Va multumesc!
Lucrez in Galati la DISTRIGAZ. In urma reorganizarii societatii mi s-a desfiintat postul de verificator metrolog,serviciul de metrologie al societatii este cu centrul la Bucuresti.Mi s-a propus plecarea voluntara ,am refuzat intrucat am cerut reancadrarea veche ca instalator,la un alt serviciu de exploatare...am fost instiintat ca sunt detasat la Bucuresti,fara a mi se cere consimtamantul,la care am dreptul sa mi-l dau potrivit c. colectiv de munca daca detasarea e la o distanta de casa mai mare de 60 km.Seful de serviciu mi-a spus ca nu ma mai ponteaza si nu imi mai da nici o sarcina de lucru,precizandu-mi ca trebuie sa semnez condica la Bucuresti. Intrebare : Au dreptul sa ma treaca absent nemotivat,sa nu ma mai plateasca si sa imi desfaca contractul de munca? Eu nu am semnat nici un act aditional cu referire la detasare. Va multumesc!#-o