avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reducerea procentului pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reducerea procentului pensiei alimentare

Buna Ziua! Va rog sa-mi spuneti ce demersuri si ce acte sunt necesare pentru deschiderea unei actiuni de reducere a procentului pensiei alimentare ,ca urmare a nasterii unui copil la a doua casatorie?
:">
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:07, 13 Septembrie 2010
Va adresati instantei cu cerere de reducere a pensiei alimentare, la care, in sustinere, atasati copie dupa certificatul de nastere al celui de al doilea copil.
Este necesara promovarea unei actiuni pe rolul instantei in acest sens, urmand ca parintele care este obligat la plata pensiei de intretinere sa faca dovada in fata instantei nasterii celui de-al doilea copil.
Inscrisurile necesare sunt adeverinta de venit si certificatul de nastere al minorului.
Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu fosta nevasta cherestes valentin cherestes valentin Am divortat de 6ani.In prezent sint casatorit, am un copil ,platesc pensie alimentara 25% pentru primul copil.Intrebarea mea este daca pot sa platesc mai putin ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara yoannacri yoannacri Am un copil insa nu sunt divortata pot obtine prin instanta pensia alimentara sau trebuie intai sa deschid actiune pt divort si dupa sentinta definitiva mi se ... (vezi toată discuția)
Reducere pensie alimentara vomirco vomirco am divortat in anul 2005,copilul a ramas la mama,platesc pensie alimentara 25%.in momentul de fata sint recasatorit si avem un bebe.pentru reducerea pensiei ... (vezi toată discuția)