avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reducere pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reducere pensie alimentara

am divortat in anul 2005,copilul a ramas la mama,platesc pensie alimentara 25%.in momentul de fata sint recasatorit si avem un bebe.pentru reducerea pensiei alimentare,care sint pasii ce trebuie urmati?cerere,copii,timbre fiscale???????????.va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:28, 8 Aprilie 2011
Deschideti o actiune de reducere a pensiei de intretinere deoarece mai aveti un copil si trebuie sa argumentati actiunea de reducerea pensiei de intretinere si recalcularea acesteia tinand cont si de cel de-al doilea copil. Anexati la cerere copie dupa hotararea care stabileste cuantumul pensiei de intretinere si copie dupa certificatul de nastere al celui de-al doilea copil.

www.avocatnet.ro/content/for...
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
Loredana Puscasu,
actiune in instanta, doar asa se poate.....
Da, doar asa se poate. Instanta este cea care va fixeaza pensia de intretinere in functie de veniturile dumneavoastra si de numarul de copii
Formulati actiune pentru reducerea pensiei de intretinere si solicitati reducerea pensiei de intretinere de la 25 % la 16.5 % ca urmare a faptului ca mai aveti un copil in intretinere.
Anexati:- copie hotarare prin care a fost stabilita pensia de intretinere in favoarea minorului legalizata,
- copie a certificatului de nastere al celui de-al doilea copil,
-adeverinta de venit.
Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara murgociu murgociu Cum se stabileşte pensia alimentară pentru un minor ,în cazul în care mai am în întreţinere un copil minor din altă căsători şi la cine mă adresez ... (vezi toată discuția)
Cine poate sa ma ajute cu o cerere tip pt diminuarea pensiei alimentare liviaangelahava liviaangelahava Buna ma numesc Angela si am u baietel din casatoria anteriopara,prin lege ia sa incredintat tatalui minorul in custodie,eu platesc o pensie alimentara de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fosta nevasta cherestes valentin cherestes valentin Am divortat de 6ani.In prezent sint casatorit, am un copil ,platesc pensie alimentara 25% pentru primul copil.Intrebarea mea este daca pot sa platesc mai putin ... (vezi toată discuția)