avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Lung

Activitate Cristina Lung

Buna ziua, fratele meu in varsta de 53 ani si 35 ani vechime a fost de curand diagnosticat cu insuficienta renala - dependent de dializa si va fi incadrat in gradul 1 de invaliditate. Ma puteti ajuta cu demersurile si institutiile la care trebuie sa se adreseze pentru a obtine pensia de invaliditate si toate celelalte drepturi de care poate beneficia.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Plafon plata dividende
Multumesc
Răspuns la discuția Plafon plata dividende
As avea si eu o intrebare, daca asociatii firmei hotarasc in luna august sa distribuie dividende in valoare de 9000 lei platiti in numerar, iar apoi in septembrie se mai intrunesc si hotarasc din nou distribuire de dividende de 9000 lei care se platesc de asemenea in numerar, cele doua distribuiri pot fi interpretate ca o singura operatiune fragmentata?
Răspuns la discuția Impozitare
Iulian Manea a scris:

(1) Daca in 2015 venitul net (incasari minus plati, cu corectiile de rigoare) este mai mic de 0,35 x 2415 x 12 = 10143 lei nu sunteti obligat in 2016 la plata a 10,5% C.A.S.


daca venitul in 2015 este mai mic decat 10143 lei , nu sunteti obligat la plati anticipate la CAS in 2016, dar la definitivarea obligatiei de plata a CAS pentru venitul obtinut in 2016 (pe baza declaratiei de venit) - daca acesta este sub plafonul minim va fi incadrat la plafonul minim!!!! - deci veti fi obligat la plata CAS la nivel minim aferent veniturilor obtinute in 2016
Răspuns la discuția Platitor sau neplatitor de TVA
Buna ziua,
Daca infiintati o firma pe care nu o inregistrati ca platitoare de TVA, nu colectati si nu deduceti TVA si nu aveti obligatii de depunere declaratii privind TVA.
Obligatii de colectare a TVA fara drept de deducere au firmele carora le-a fost anulata inregistrarea in scopuri de TVA.
Răspuns la discuția Depasire prag microintreprindere
Daca din recalculcarea impozitului pe profit de la inceputul anului rezulta o suma mai mica decat cea deja achitata cu titlu de impozit pe venit, D100 se depune cu 0.
Art. 1 din OUG 91/2014 prevede:

(1) Operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

deci, daca nu incasati sume in numerar nu sunteti obligat sa achizitionati casa de marcat.
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie, un SRL a avut activitatea suspendata 4 ani si acum asociatii au hotarat lichidarea voluntara. In balanta sunt doar cateva pozitii:
-capital social 200lei
-rezerve si alte rezerve 40+520lei
-rezultat reportat (profit) 44.000lei
-dividende de platit 4.100lei
-debitori diversi 49.400lei.

Avand in vedere vechimea debitorilor diversi asociatii hotarasc trecerea lor pe cheltuieli nedeductibile.
Intrebarea mea se refera la dividende de platit, ele se pot trece pe venituri prin renuntarea de catre asociati la dreptul lor? - socitatea nu are bani nici in banca nici in casierie.
Daca dividendele se trec pe venituri atunci aceste venituri sunt impozabile? pentru aceste sume s-a platit impozit pe profit si impozit pe dividende la timpul lor.
Daca nu, care este modalitatea de a inchide aceasta pozitie la lichidarea societatii?
Multumsc anticipat.
cum s-a finalizat aceasta poveste?
a trebuit sa platiti penalitati din ziua deciziei?

am si eu o situatie asemanatoare


multumesc anticipat