buna ziua. am nevoie de un sfat. in urma cu 2 sapt am fost oprit de politie in timp ce conduceam autoturismul in stare de ebrietate. am avut 0,8 in aerul expirat, apoi am fost dus la probele de sange(inca nu am aflat rezultatul si nu am fost citat pentru a ma prezenta la politie sau la tribunal). daca rezultatul este peste 0,8(ceea ce este aproape sigur) am sa fiu condamnat la inchisoare cu suspendare si anularea permisului. intrebarea mea este : in momentul de fata pot parasi tara? daca pot parasi tara pot face scoala de soferi in alta tara pt a obtine un alt permis? multumesc
buna ziua. as dori sa ma lamureasca cineva daca se poate. acum 3 ani am facut in spania un credit pentru un apartament. creditul a fost de 250000 euro{atat era evaluat apartamentul atunci}. am platit un an rata de aproximativ 1000e pe luna si apoi am renuntat sa mai platesc. astazi valoarea ap a scazut la aproximativ 140000 e. banca o sa ia apartamentul evaluandu-l la pretul acesta , iar diferenta tre sa o dau eu, ceea ce este imposibil. intrebarea mea este ca atunci cand ma voi intoarce in romania ma poate urmari banca din spania sa imi puna oprire pe salariu, sechestru pe bunuri,etc? va multumesc
buna ziua. sunt in spania si am pierdut buletinul. trebuie sa vin luna asta in romania. de aici pot sa vin cu titlu de calatorie. in romania stau 2,3 zile si probabil nu am sa am timp sa fac buletinul si sa il ridic eu. stie cineva daca exista vreun document in afar de buletin cu care as putea sa plec din romania, si care se poate elibera rapid? buletinul il va ridica altcineva si il va trimite cand va fii gata. multumesc
in urma cu aprox 13 ani bunicul meu din partea tatalui a decedat. acesta era despartit de bunica mea si a avut un apartament cumparat singur pe care la vandut unui strain cu clauza sa il ingrijeasca si sa il inmormanteze. cand a facut actul de vanz-cump, bunicul meu era nevazator {nustiu exact ce grad, dar nu vedea}.respectivul cumparator nu l/a ingrijit si nici nu l/a inmormantat, dar tata nu a vrut sa faca nimic ca sa strice actul. intre timp a decedat si tatal meu. mai am un frate. putem face ceva in sensul sa atacam acel act dupa atatia ani? va multumesc mult