buna ziua. am nevoie de un sfat. in urma cu 2 sapt am fost oprit de politie in timp ce conduceam autoturismul in stare de ebrietate. am avut 0,8 in aerul expirat, apoi am fost dus la probele de sange(inca nu am aflat rezultatul si nu am fost citat pentru a ma prezenta la politie sau la tribunal). daca rezultatul este peste 0,8(ceea ce este aproape sigur) am sa fiu condamnat la inchisoare cu suspendare si anularea permisului. intrebarea mea este : in momentul de fata pot parasi tara? daca pot parasi tara pot face scoala de soferi in alta tara pt a obtine un alt permis? multumesc
Daca organul de cercetare penala nu a propus masura restrictiva de libertate a interdictiei de a parasi tara, puteti face acest lucru. In ceea ce priveste al doilea aspect, mai mult ca sigur, organele competente din tara unde doriti sa obtineti permisul vor cere documente din care sa reiasa ca nu mai detineti un permis de conducere, ori in caz de anulare vor cere de asemenea acte doveditoare din partea politiei romane daca pot sa va acorde permisul de conducere, in acest caz fiind imposibil acest lucru.