avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Activitate sarm07opr

Activitate sarm07opr

Multumesc pentru raspunsul pertinent. Va rog sa-mi spuneti daca, in cazul evaluarii apartamentului, se va tine seama ca eu am platit inca din anul 2018 aproape intreaga valoare solicitata prin promisiunea bilaterala, sau va creste valoarea?
In tabelul preliminar al creditorilor este inscris ~creanta admisa sub conditia suspensiva a
neincheierii contractului de vanzare cumparare in forma autentica. Aceasta conditie este datorita faptului ca dezvoltatorul, desi am achitat contravaloarea apartamentului in procent de 95% inca din anul 2018 si locuiesc in apartament din anul 2020, nu a procedat la intabularea imobilului.
In procedura de insolventa a unui dezvoltator imobiliar creanta mea a fost admisa sub conditie suspensiva in tabelelul preliminar ar creditorilor. Datorita acestei conditii nu am nici drept de vot la adunarea creditorilor. Exista posibilitatea ca in cadrul tabelului definitiv al creditorilor creanta mea sa nu se mai regaseasca?
In anul 2018, in baza unei promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare, am achizitionat un apartament in care locuiesc de cca 2 ani, chiar daca nu a fost incheiat contractul de vanzare-cumparare in forma autentica din lipsa intabularii imobilului. In luna mai 2022 dezvoltatorul a intrat in insolventa si a fost intocmit tabelul preliminar al creditorilor, Creanta mea a fost admisa sub conditia suspensiva a neancheierii contractului de vanzare-cumparare in forma autentica. Mentionez ca pretul apartamentului in procent de 95% a fost deja achitat din anul 2018. Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unei evaluari se va tine cont de faptul ca apartamentul a fost construit inca din anul 2018 si ce act translativ de proprietate se poate face in cadrul procedurii de insolventa.
Nu s-a convenit nicio instanta in antecontract.
Am cumparat un apartament in baza unui antecontract si dezvoltatorul refuza sa mearga la notar pentru incheierea actului de vanzare cumparare. Pentru acest motiv trebuie sa deschid o actiune pentru emiterea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare. Avand in vedere ca eu sunt din Arges, dezvoltatorul este din Bucuresti si apartamentul este in Brasov, unde trebuie sa deschid actiunea? Va multumesc anticipat.
De fapt ar fi trebuit sa fie proprietari, locuiesc in bloc de patru ani, au achitat pretul apartamentelor, insa dezvoltatorul si-a cerut insolventa fara sa mai incheie actul de vanzare-cumparare. Pana acum se ocupa el de administrare si colectarea sumelor necesare pentru plata utilitatilor, acum nu mai vrea sa se ocupe.
Cum poate fi administrat un bloc cu locatari care nu sunt inca proprietari datorita dezvoltatorului care a cerut insolventa inainte de a incheia contractele de vanzare-cumparare?
Multumesc pentru raspunsuri. Ma interesa daca exista posibilitatea sa pierd atat banii cat si apartamentul.
Procedura de insolventa abia este la inceput. Sunt in termenul de 10 zile de inscriere la masa credala. Poate administratorul judiciar sa încheie contractul in momentul acesta?